Daugavpils teātrī top jauna dejas izrāde «Parunāsim?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

5. martā plkst. 18 notiks pirmizrāde ironiskai dejas izrādei „Parunāsim?”, kuras horeogrāfe un idejas autore ir Irina Saveļjeva. Pirmo reizi Daugavpils teātra vēsturē dejas izrāde notiks eksperimentālajā zālē, kas paver pavisam jaunas izpausmes iespējas.

Iestudējumā horeogrāfe ar dejotāju trupas palīdzību atspoguļo vienu no mūsdienu aktuālākajām problēmām – cilvēku savstarpējo saskarsmi, precīzāk, tās trūkumu.

Lai atklātu skatītājiem varoņu iekšējos meklējumus, radošā komanda izmantos visas iespējamās apkārtējās telpas detaļas - ne tikai grīdu, bet arī sienas, griestus, darbība notiks pat skapī.

Kā stāsta izrādes autore, „Parunāsim?" nav vienkārša dejas izrāde, jo tajā iesaitīti ne tikai horeogrāfiskie pa, bet arī akrobātiskie parkūra (parkour) elementi un aktiermāksla. Pirmajā plānā nāks ideja, un tikai tad tai sekos deja. Savukārt visi šķietami nopietnie jautājumi, kurus izraisa izrādes tēma, tiks izklāstīti ar humora un pašironijas palīdzību.

Horeogrāfe un izrādes idejas autore ir Irina Saveļjeva. Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks - Egils Viļumovs. Gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.

Izrādē piedalās dejotāji un aktieri - Mihails Abramovs, Miroslavs Blakunovs, Māris Boka, Anna Gimbute, Anna Sultanova, Jeļizaveta Petrova, Raimonds Paegle, Svetlana Morozova, Arturs Jackevičs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti