Daugavpils teātrī top dejas izrāde «Tuvība»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpils teātrī 28.martā pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde "Tuvība", kas balstīta ķermeņa valodā un kustībā un kurā piedalās Daugavpils teātra modernā baleta trupa un aktieri.

Iestudējuma horeogrāfe ir Irina Saveļjeva, kas teātra skatītājus jau ir pārsteigusi ar pilnmetrāžas dejas izrādi "Kazanova. Henrieta. Venēcija.", gūstot skatītāju atzinību.

Cilvēka ķermenis - tas ir mākslas darbs, ko radījusi daba, neaprakstāmi skaists un neatkārtojams, un ķermeņa valoda - tā ir viena no nedaudzajām valodām, kurai nav nepieciešams tulkojums. Jauno teātra dejas izrādi veidos īsas, viena no otras neatkarīgas noveles par cilvēkiem, par viņu jūtām, noslēpumiem, savstarpējām attiecībām. Daži no šiem stāstiem tiks radīti tieši skatītāju acu priekšā, izmantojot situāciju "šeit un tagad" un improvizācijas metodi.

Izrādē piedalās dejotāji Miroslavs Blakunovs, Jeļizaveta Petrova, Anna Sultanova, Anna Gimbute, Egils Viļumovs, Arturs Jackevičs, Svetlana Morozova, Māris Boka, Džeina Saulīte, Milena Rožanska un Raimonds Paegle. Scenogrāfija un kostīmi - Egils Viļumovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti