Daugavpils teātrī notiks Harkivas teātra «Vakhtery» performance

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

22. maijā pulksten 18.00 uz Daugavpils teātra Lielās zāles skatuves notiks Harkivas playback teātra "Vakhtery" ("Вахтеры") performance, kuras dramaturģiju veidos paši skatītāji, informēja Daugavpils teātra pārstāvji.

"Sākoties karam, daudzi cilvēki bija spiesti pamest savu dzimteni un kļuva par bēgļiem. Taču ir arī citi stāsti. 17. februārī Harkivas playback teātris "Vakhtery" devās viesizrādēs uz Lietuvu, jo 24. februārī viņiem bija tur ieplānota performance, tika kalti lieli plāni arī uz martu, un jau bija nopirktas biļetes atpakaļceļam. Taču sākās karš, un pagaidām šī teātra aktieri nevar atgriezties mājās. 22. maijā viņi viesosies Daugavpilī, kura ir Harkivas sadraudzības pilsēta, un nospēlēs Daugavpils teātrī performanci, kura dzims turpat uz skatuves," informēja Daugavpils teātrī.

"Vakhtery" ir improvizācijas teātris, kura dalībnieki nav profesionāli aktieri, tie ir dažādu profesiju pārstāvji, kuri ir apguvuši playback teātra principus un tehnikas un kurus vieno mīlestība pret mākslu. Playback teātris ir viena no drāmas improvizācijas izpausmes formām, kuras laikā aktieri izspēlē skatītāju stāstus.

Kā norādīja rīkotāji, performances laikā jebkurš brīvprātīgais ir aicināts izstāstīt kādu personisku stāstu, kurš aktieru izpildījumā pārtaps par kustību, skaņu, vārdu un emociju simbiozi. Aktieri iepriekš nesarunās un nemēģinās to, kas tiks atveidots uz skatuves, viņi uzreiz pēc stāsta noklausīšanās to nospēlēs.

Performance notiks krievu valodā un ilgs 1 stundu un 30 minūtes. Pasākums paredzēts skatītājiem no 12 gadu vecuma.

Pasākuma laikā apmeklētāji varēs veikt skaidras naudas ziedojumus Ukrainas bēgļu atbalstam. Ziedotā nauda tiks nodota Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils komitejai, kura par ziedoto naudu nodrošinās pirmās nepieciešamības preču iegādi Ukrainas bēgļiem Daugavpilī.

KONTEKSTS:

24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēja sākt Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Putins apgalvoja, ka NATO gatavojas izmantot Ukrainu kā placdarmu agresijai pret Krieviju, lai gan šiem apgalvojumiem nebija nekādu pierādījumu. Ukraina uzskata, ka Putina patiesais mērķis ir iznīcināt Ukrainas valstiskumu un pakļaut šo teritoriju Maskavas kontrolei.

Krievijas agresija pret Ukrainu izraisījusi vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas. Daudzi rietumvalstu uzņēmumi nolēmuši aiziet no Krievijas tirgus.

 Ukrainu kopš karadarbības sākuma pametuši jau vairāk nekā 5,8 miljoni bēgļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti