Daugavpils teātrī jauniestudējums «Iemīlējās muļķis muļķītē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tā ir liriskā komēdija, mūsdienu krievu dramaturga Sergeja Rubes luga "Žuljeta", kas stāsta par diviem dzīves pabērniem - pamuļķīti Žuljetu, kura visā raugās ar mīlestības pilnām acīm, bet nav nevienam vajadzīga, un dzīves un likteņa plosītu cirka mākslinieku. Liktenis tos saveda kopā un neatgriezeniski mainīja to dzīvi. Izrādes režisors ir Dž. Dž. Džilindžers, bet galvenajās lomās aktieris Andris Bulis un jaunā Daugavpils teātra studijas aktrise Zanda Mankopa, kurai tā ir pirmā pieredze titullomā. 

Pirmizrādi jauniestudējums Daugavpils teātrī piedzīvoja šonedēļ un izpelnījās neviltotu skatītāju interesi un ovācijas. Smiekli un asaras, skaudrums un patiesība. Tik spilgtas emocijas valda uz Daugavpils teātra skatuves.

Žuljetas atveidotāja jaunā un talantīgā aktrise Mankopa pastāstīja, ka viņas varone visam tic līdz galam un no sirds. 

Pirmizrādi piedzīvo iestudējums, kura pamatā ir mūsdienu Vācijas krievu dramaturga Rubes luga. Nav viegli šādu izrādi iestudēt, šis stāsts ir jāizdzīvo, atzīst galvenās lomas varoņa Rahmanova atveidotājs aktieris Andris Bulis. Viņš uzskata, ka komēdija ir visgrūtāk iestudējama un uz skatuves ir jūtama enerģijas apmaiņa.

Daugavpils teātra skatītāji ar citu skatu un jaunu atklāsmi raugās uz jauniestudējumu un priecājas par gūtajiem iespaidiem.

Arī pašam režisoram ir gandarījums par sadarbību ar Daugavpils teātri. Tas bija pēdējais dramatiskais teātris, kur Dž. Dž. Džilindžers vēl nebija strādājis. Režisors atzinīgus vārtus veltīja aktieru trupai, tostarp Mankopai, kam viņš paredz panākumus arī nākotnē.

Skatītājiem uzvedums patika, stāvovācijas pirmizrādē ir tam apliecinājums, tāpat kā jautājumi, ko pēc izrādes  noskatīšanās viens otram uzdeva skatītāji. Ja reakcija ir, tad iestudējums izdevies, neslēpj izrādes veidotāji.

Nākamā jauniestudējuma “Iemīlējās muļķis muļķītē” izrāde Daugavpils teātrī būs skatāma 8.janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti