Kultūras ziņas

Melnbaltā foto un fotofilmas atgriešanās

Kultūras ziņas

Sācies Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls

Dejas izrāde "Tuvība" Daugavpils teātrī

Daugavpils teātrī dejas izrāde «Tuvība»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpils teātrī tikko pirmizrādi piedzīvojusi dejas izrāde “Tuvība”, kurā līdz ar jaunajiem dejotājiem piedalījies arī teātra direktors. Tuvības tēmas atklāšanai izrādē izvēlēta kustību valoda. Tuvība ar sabiedrību, dzīves svarīgākajiem cilvēkiem un sevi pašu.

Dziļdomīga klusēšana un raudzīšanās skatītājos, viegls smaids, neizpratne un mulsums gan tajos, kas uz skatuves, gan zālē – tāds ir izrādes sākums.  Tas bija mēģinājums emocionālai tuvībai.

Izrāde nav mēģinājums kādām ko pierādīt, ar tajā paustajiem stāstiem izrādes autoriem ir vēlme skatītājiem likt aizdomāties – cik patiesībā cilvēks tuvs varbūt citiem un sev?

 „Ļoti daudziem cilvēkiem ir bail satikties pašiem ar sevi, ļoti bieži iespaido citi cilvēki, apstākļi un vēl kaut kas, man tuvība ir spēja atvērties neatkarīgi no tā, ko tu saņemsi pretī, man tuvība saistās ar bezbailību,” stāsta horeogrāfe, izrādes idejas autore Irina Saveļjeva.

„Šī ir milzīga problēma, atsvešinātība, tāpēc, lai pretotos tam mūsu izrāde saucas tuvība nevis atsvešinātība, tikai un vienīgi, ka cilvēki izmanto vairāk aizsardzības  nevis mīlestības paņēmienus, tas noved pie vislielākām katastrofām,” skaidro Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs.

Ķermeņa valoda ir patiesa un atklāta, tā nespēj melot. Iespējams tieši šis patiesums bija tas, kas uzrunāja skatītājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti