Daugavpils teātra izrāde «Kailais karalis» izpelnījusies skatītāju atzinību Baltkrievijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Daugavpils teātra izrāde „Kailais karalis” (režisors Oļegs Šapošņikovs) 22. martā piedalījās XIV Starptautiskajā jauniešu teatrālajā forumā „[email protected]”, kurš notika Baltkrievijas pilsētā Mogiļevā. Foruma noslēgumā 27. martā pēc skatītāju balsojuma apkopošanas tika paziņots, ka jau otru gadu pēc kārtas skatītāju vērtējumā Daugavpils teātra izrāde bija labākā izrāde foruma „[email protected]” ietvaros.

Pērn skatītāji visaktīvāk balsojuši par Daugavpils teātra izrādi „Tuvība”, savukārt šogad viņu sirdis iekaroja „Kailais karalis”.

Šogad starp festivāla dalībniekiem kopā ar Daugavpils teātri bija vēl 23 teātri un neatkarīgās radošās grupas no 10 valstīm: Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Gruzijas, Polijas, Armēnijas, Lietuvas, Ukrainas, Izraēlas un Piedņestras Moldāvu Republikas.

Karina Volobueva pēc izrādes noskatīšanās savā recenzijā raksta: „Izrāde „Kailais karalis” asi kritizē mūsdienu sabiedrību un politiku. Tajā nekas netiek propagandēts, bet gan tiek konstatētas situācijas, kuras radušās mūsdienu pasaulē. Mēs visi esam kļuvuši par mums piedāvātās modes upuriem. Un nav svarīgi, vai tā ir mode uz selfijiem, noteiktu mūziku, apģērbu, vai mode uz dumju karali. Nelaime jau nav tajā, ka mums piedāvā modi, bet tajā, ka mēs akli tai sekojam. Izrādes epatāža slēpjas tās drosmē, ar kuru režisors un aktieri runā par sabiedrības sāpīgākajiem jautājumiem. Gribētos vēl atzīmēt to, cik detalizēti ir veidoti personāžu tēli no vizuālā skatu punkta. Strikti ievērojot vienotu stilu grimā, kostīmos, dekorācijās, tā tika padarīta par augsti estētisku izrādi Roberta Vilsona izrādes „Šekspīra soneti” garā.”

Žurnāliste Nataļja Taļjuka raksta: „Esmu sajūsmā! Pagājušogad redzēju šī teātra izrādi „Tuvība”, un man tā tik ļoti iepatikās, ka, izvēloties izrādes, uz kuram nākšu šogad, „Kailais karalis” bija ārpus jebkādas konkurences! Un es nekļūdījos! Gluži kā pagājušogad viss bija ļoti skaisti: plastika, kostīmi, aktierspēle. Vizuāls baudījums! Savukārt mūsdienu realitātes atspoguļojums un melnais humors izsauca skaļus smieklus skatītāju zālē. Ja Daugavpils teātris piedalīsies festivālā „[email protected]” arī nākošgad, es noteikti nākšu vēl!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti