Daugavpils teātra direktors: Diemžēl nevaru teikt, ka viss kolektīvs atsaucies aicinājumam vakcinēties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sešas pirmizrādes pagājušās sezonas laikā Covid-19 ietekmē Daugavpils teātrim palika aizkulisēs jeb uz plaukta, tā arī nenonākot līdz skatītājam. Tās priekškaru vērs jaunajā sezonā. Bet tikšanos ar pirmajiem skatītājiem Daugavpils teātris šoreiz sāk ārpus savām sienām, tieši šīs nedēļas nogalē piedaloties Valmieras vasaras teātra festivālā. Teātra direktoram Oļegam Šapošņikovam prieks par pozitīvajām emocijām, atklājot sezonu, taču nākas atzīt, ka ne visi kolektīvā atsaukušies aicinājumam laicīgi vakcinēties.

Daugavpils teātris uzsāk jauno sezonu
00:00 / 04:55
Lejuplādēt

Smaidoši, pozitīvi, darba un tikšanās ar skatītājiem alkstoši Daugavpils teātra darbinieki sanāk uz tradicionālo kopbildi uz pelēkās teātra ēkas fasādes kolonnu fona.

Daugavpils teātra aktieri Kristīne Vainšteine un Ritvars Gailums emociju pilni. “Emocijas – super pozitīvas, daudzsološas, gribas ātrāk satikt skatītājus, tikties aci pret aci,” teic Ritvars Gailums. Un Kristīne Vainšteine piebilst:

“Gribas, lai viss ātrāk sākas, lai viss notiek, lai nav tā, ka ienāc zālē, un tur nav skatītāju, un lai tās izrādes, kuras gaida savu pirmizrādi, to arī piedzīvo.”

Jaunā sezona, kā var teikt, ver maisu vaļā ar izrāžu birumu, kas tā arī palika skatītāju neredzētas, bet priekškaru noteikti vērs jaunajā sezonā, sola Daugavpils teātra direktors Oļegs Šapošņikovs.

Viņš stāsta: “Sešas pirmizrādes palika aizkulisēs, kuras bija sagatavotas, nospēlētas mums pašiem, bet kuras neredzēja neviens skatītājs. Tāpēc prieks, ka šie plāni izrādīt visas šīs izrādes sāks īstenoties un jau šonedēļ.”

Pirmais iestudējums, kurš nepiedzīvoja savu pirmizrādi iepriekšējā sezonā, tiek spēlēts jau šajās brīvdienās Valmieras vasaras teātra festivālā.

“Tā ir izrāde bērniem “Samsona ceļojums”, un prieks, ka piecas izrādes bērniem Valmierā ir pilnībā izpārdotas. Tas nozīmē, ka mazie un ne tik mazie skatītāji gaida tikšanos ar šo izrādi. Ceram, ka tas būs ļoti labs sākums,” teic Šapošņikovs.

Plāni un ieceres teātrim stabilas, darba apjoms jau nosprausts, Latvijas Radio teātra plānus jaunajā sezonā, vismaz pirmā pusgada griezumā, ieskicē teātra direktors: “Tātad, jau minētais “Samsona ceļojums”; divas izrādes “Kaija” – “Kaija-1” un “Kaija-2”; “Pa laimes lāča pēdām” – pēc Monikas Zīles libreta un Andreja Upīša “Sūnu ciema zēni” motīviem uztaisīta muzikāla izrāde; ļoti neparasts priekšnesums, arī muzikāla izrāde “Cabaret Dinabourg”; antiutopiskā izrāde “Dzīvnieku ferma”; kā arī Endīnes Bērziņas diplomdarba izrāde “Provinces anekdotes”. Runājot par pavisam svaigiem jauniestudējumiem, būšu ļoti pieticīgs – šajā pusgadā paredzēta vēl tikai viena pirmizrāde, pie kuras strādās režisors Dmitrijs Petrenko. Tā būs izrāde “Tumšie brieži”.”

Un būtiski, kā uzsver Daugavpils teātra direktors, ka kolektīvs ir pozitīvi noskaņots uz darbu un vēlmes kāpt uz skatuves un tikties ar skatītājiem. Tiesa pandēmijas laiks, kā saka Oļegs Šapošņikovs, liek uz visu raudzīties nopietnāk un atbildīgāk.

“Man milzīgs prieks, ka šodien, mūsu pirmajā šīs sezonas darba dienā, satieku lielāko sava kolektīvu daļu ļoti pozitīvi noskaņotus, skaistus, veselus, optimisma pilnus un ar milzīgu vēlmi satikt skatītāju, kuru mēs tik ilgi gaidījām.

No otras puses, diemžēl jāskatās uz pasauli ne tikai ar rozā brillēm, bet uz to reālo situāciju.

Un es kā teātra vadītājs esmu spiests konstatēt, ka diemžēl, mēs sabiedrībā nevaram būt apmierināti ar mūsu iedzīvotāju, darbinieku, skatītāju attieksmi pret tik svarīgu jautājumu, kā mūsu sabiedrības veselība. Diemžēl nevaru pateikt, ka arī mūsu teātrī visi 100% kolektīvā ir atsaukušies aicinājumam laicīgi vakcinēties. Tas sarūgtina. Teātrī, kur aizvietot vienu aktieri ar otru kādā jau ejošā izrādē, gandrīz nav iespējams. Tas ļoti reti notiek, un, ja notiek, tad notiek ar lielām grūtībām. Tad mēs saprotam, cik katrs no mums ir atbildīgs par kolektīva likteni.”

Daugavpils teātra izrādes būs pieejamas apmeklējumam tikai personām, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vai pārslimojušas to pēdējo sešu mēnešu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti