Daugavpilī notiks starptautiskais ielu teātra un klaunādes festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

17. augustā Daugavpilī ar pirmo ielu mākslas un klaunādes festivālu pieminēs novadnieku, 19. gadsimta nogalē Daugavpilī dzimušo klaunu Koko (1894–1974) jeb Nikolaju Poļakovu. Plānots, ka I Starptautiskajā ielu teātra un klaunādes festivālā Daugavpilī piedalīsies arī Nikolaja Poļakova mazmeita no Lielbritānijas.

Daugavpilī notiks starptautiskais ielu teātra un klaunādes festivāls
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Festivāla aktivitātes sāksies, kad ceļojumu pa Daugavu netālu no Vienības tilta sāks “Klaunu kuģis”, kas plkst. 14 ar saviem jautrajiem un skaļajiem pasažieriem piestās pie Daugavpils cietokšņa.

„Daugavpils cietoksnī darbosies divas skatuves. Uz tām varēs redzēt dažādas izrādes, ko demonstrēs tādi kolektīvi kā, piemēram, klaunu trio „Klavas” („Клавы”), teātris „Mimigranti” un piedalīsies viens no labākajiem Krievijas leļļu teātriem - Pežo kunga ceļojošās lelles. Bet paralēli tam aktivitātes norisināsies arī vairākās citās cietokšņa vietās. Būs iespēja redzēt gan pantomīmas teātri, gan satikt Cietokšņa garu, ielu klaunus – žonglierus, trakos ķīmiķus un jau visu iemīļotās dzīvās skulptūras," stāsta Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes pārstāve Vita Viļevko.

"Cerēsim, ka visi pieaugušie atkal kļūs par bērniem, jo šis festivāls ir domāts gan pieaugušajiem, gan bērniem. Ģimenēm veltīts festivāls,” precizē Viļevko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti