Daugavpilī «Melu detektoru» popularitātes dēļ iestudē arī latviski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Daugavpils teātrī pirms diviem gadiem mainījās vadība, un bija neskaidra tā turpmākā nākotne. Tomēr šobrīd teātris ieguvis zināmu stabilitāti. Jau otrā sezona Daugavpils teātrim tiek aizvadīta ar jaunām iestudētām izrādēm un pats galvenais - ar skatītāju atsaucību. Jaunākā izrāde krievu valodā – “Melu detektors” pulcēja pilnu skatītāju zāli. Šī pati izrāde šobrīd tiek iestudēta arī latviešu valodā.

"Perfekti, lieliski, ļoti patika," tie ir vārdi, ko par izrādi “Melu detektors” saka Latgales reģionālās televīzijas aptaujātie skatītāji. Tas ir stāsts par vīru un sievu, kuru kopdzīvi veido vien pelēkā ikdiena un sadzīves problēmas. Viņš aizmirstas alkoholā, savukārt viņa mūždien ir uzvilkta un neapmierināta.

Ģimenes problemātisko ikdienu vēl vairāk sarežģī notikums, kad vīrs pēc kārtīgas iedzeršanas noslēpj savu algu un vairs nespēj atcerēties, kur to nolicis. Sieva, mēģinot problēmu risināt, lūdz hipnotizētāja palīdzību. Seansa laikā ne vien tiek noskaidrots, kur palikusi nauda, bet ar hipnozes palīdzību atklāti citi pikanti noslēpumi gan no vīra, gan sievas puses.

“Pirmkārt, patīk materials, otrkārt, patīk režisors, treškārt, patīk komanda, patiešam rets gadījums, kad viss ir sakritis un kad gribējās ātrāk un ātrāk piedzīvot pirmizrādi, lai to parādītu skatītājiem,” Latgales reģionālajai televīzijai stāsta aktrise Irina Kešiševa.

Šobrīd šī pati izrāde ir pārtulkota un tiek iestudēta latviešu valodā, 7.martā izrāde ar nosaukumu “Ekstrasensa cīņa” – tiks rādīta skatītājiem.

“Izrādes atšķirsies viena no otras - krievu valodā viņa ir tāda sulīga un forša valoda, latviski tā ir varbūt ne tik viegli iztulkojama,” saka režisors Ivars Lūsis.

Daugavpils teātris pēdējā laikā patīkami pārsteidz skatītājus gan ar repertuāra izvēli, gan ar tā pasniegšanas veidu. Un to skatītāji novērtē.

“Patiešām, dodiet pie visiem kokiem pieklauvēt, zāles ir pilnas,” norāda Kešiševa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti