Darbu sāk Dramaturgu teātra 13. aktiermeistarības studija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aprīlī noslēdzies komplektēšanas process un darbu sākusi neatkarīgā Dramaturgu teātra 13. aktiermeistarības studija, lsm.lv pavēstīja teātra pārstāvji.

Nodarbības studijā vada teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs, kas nu jau gandrīz četrdesmit gadus nodarbojas ne vien ar rakstniecību un režiju, bet arī ar teātra pedagoģiju, un šajā laikā ir izveidojis un turpina pilnveidot efektīvu aktieru apmācības sistēmu.

13. studijā tika uzņemti 75 audzēkņi, bet jauni interesenti jau var pieteikties uz nākamo, 14. studiju, kas darbu sāks oktobrī.

Tāpat kā iepriekš, studijā tika uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu - bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Studijas mācību programma ir organizēta tā, lai katrs, kam ir vēlēšanās iemācīties brīvi kustēties, sadzirdami un saprotami runāt, uzstāties lielas auditorijas priekšā, iegūtu šīs iemaņas. Arī studijas dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts, tādēļ uzsākt mācības šajā pavasarī izvēlējušies gandrīz astoņi desmiti teātra mākslas cienītāju.

Maijā rit pēdējie 12. studijas otrās mācību izrādes mēģinājumi. Šoreiz tiek iestudēta Andra Ūdra luga "Septiņas pēdas zem zemes", un jau jūnijā topošie jaunie aktieri rādīs šo darbu saviem draugiem, radiem un citiem Dramaturgu teātra jaunrades cienītājiem.

Savukārt, teātra 11. studijas diplomdarbam Hermanis Paukšs ir uzrakstījis jaunu komēdiju "Sudraba dakšiņas", režisors Andris Zeibots jau uzsācis darbu pie tās inscenējuma, un tuvāk rudens pusei skatītāji varēs novērtēt šo jaunāko kopdarbu.

Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitānu ielas).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti