Kultūras ziņas

Nacionālo teātri vadīs aktieris Jānis Vimba

Kultūras ziņas

Kannu kinofestivālā godina latviešu kino klasiku

Dāņu muzikālā pasaku stunda

Dāņu komponists Rīgā viesojas ar muzikālu pasaku stundu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 16.maijā, ar divām muzikālām izrādēm Rīgā viesojās dāņu komponists un skatuves mākslinieks Matiass Mesens Munks. Iestudējums “Bezgalīgais labirints” kultūras pilī “Ziemeļblāzma” pulcināja pašus jaunākos mūzikas draugus, un tā bija ne tikai ekskursija pasaku pasaulē, bet arī izglītojoša mācībstunda.

 “Mēs esam no Dānijas un esam patiešām aizkustināti, ka Latvija uzvarēja Dāniju hokejā. Sveicam Latviju!” ar šiem vārdiem dāņu komponists Matiass Mesens Munks iesāk muzikālu iestudējumu, kuru trešdien vairāki desmiti bērnudārznieku noskatījās kultūras pilī “Ziemeļblāzma”.

Pasaka “Bezgalīgais labirints” arī ir stāsts par uzvaru, par Minormažora mežu un cīņu pret ļauno Trolli. Tas viss tiek stāstīts ar mūzikas instrumentu valodā un viduslaiku melodiju toņos.  

“Iestudējuma mērķis ir iemācīt bērniem dažādas skaņkārtas un lai pēc koncerta noklausīšanās viņi spētu atšķirt mūzikas dažādo skanējumu. Tieši to mēs vēlamies redzēt kā kompozīcijas perspektīvi,” stāsta komponists.

Izrāde ir veidota kā interaktīva saruna ar publiku. Un tās autors komponists Munks secina, ka mūsu bērni ir novērtējuši iestudējumu: “Dažādu tautu bērni pārsvarā reaģē līdzīgi. Iestudējuma beigās kāds iet bojā, un bērnu reakcija neatšķiras. Atšķirībā no citām zemēm Latvijā bērni vairāk aplaudē. Biežāk var redzēt, cik bērni ir izglītoti mūzikā. Bet jūsu publika man ļoti patīk.”

“Bezgalīgais labirints” “Ziemeļblāzmā” tika izrādīts divas reizes. Tas ir viens no pasākumiem, kuru valsts simtgadē mums ir dāvinājusi Dānijas Karaliste.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti