Rīta Panorāma

Pētera Vaska mūzikas ieskaņas koncerts Rīgā

Rīta Panorāma

Slēpošanas trasēm siltā ziema netraucē strādāt

Intervija ar Agri Daņiļēviču

Daņiļevičs: «Dzirnās» galvenais ir dejot ar sirdi, ar dvēseli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No Krimuldas vidusskolas deju kolektīva līdz Latvijā pieprasītai un mīlētai deju grupai. Tieši šādu ceļu nogājusi vai precīzāk nodejojusi deju grupa “Dzirnas”, kura šogad svin 30  gadu jubileju.

„Galvenais ir dejot – dejot ar sirdi, ar dvēseli,” tā „Dzirnu” galveno uzdevumu pozicionē grupas dibinātājs un vadītājs Agris Daņiļevičs. „Pamatā ir tas, lai deja runātu, lai ar to varētu izstāstīt savu stāstu.”

2015.gada 12.februārī plkst. 19 „Arēnā Rīga” notiks deju grupas „Dzirnas” 30 gadu jubilejas koncerts. Koncerta programma būs veidota gan kā retrospektīvs atskats uz iepriekšējos gados piedzīvoto un dejoto, gan arī kā atspēriena platforma deju skolas “Dzirnas” jauno telpu atvēršanai, jo “Dzirnu” koks dzen saknes jaunā vietā.

“1 un KOPĀ” – jau 30 gadus uz skatuves, treniņzālē, ūdenī un džungļos. Tik krāsains ir “Dzirnu” mūžs un tik krāsains būs arī jubilejas koncerts, kurā apvienosies visu paaudžu dejotāji, lai saviem uzticīgajiem skatītājiem dāvātu neaizmirstamu dejas piedzīvojumu – no leģendārās programmas “Karalis” līdz episkajam uzvedumam “No zobena Saule lēca”.

“1 un KOPĀ” – “Dzirnas” jubilejā ir gatavas pārsteigt. Svētku koncertā skatītājus sagaida arī brīnišķīga tikšanās ar izciliem mūziķiem, “Dzirnu” draugiem – Renāru Kauperu, Kasparu Zemīti, Intaru Busuli, Kārli Lāci, Mārtiņu Braunu, Ievu Kerēvicu, Kārli Kazāku, grupām – „The Sound Poets”, „Auļi”, „Raxtu Raxti”, Rīgas Doma kora skolas koriem u.c. Latvijā pazīstamiem māksliniekiem.

Visi koncerta biļešu ienākumi tiks novirzīti deju skolas “Dzirnas” jauno māju remontam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti