Kultūras ziņas

Cirka akrobātu neiespējamā izveicība

Kultūras ziņas

Meklēs kompromisu tabakas fabrikas pārbūves jautājumā

Dailes teātris sezonu uzsāk ar izrādi bērniem

Dailes teātris sezonu sāk ar izrādi bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dailes teātra jaunā sezona sākas jau nākamnedēļ, vispirms iepriecinot skolas bērnus ar pirmizrādi "Toma Sojera piedzīvojumi", ko veido režisors Dmitrijs Petrenko. Laura Groza-Ķibere Dailē veidos pat divas izrādes, un Vladislava Nastavševa darbu šosezon varēs skatīt visos teātros Rīga, tostarp Dailes teātrī. 

Netradicionāli Dailes teātra sezonas atklāšanas izrāde ir veltīta jaunākajiem skatītājiem. Režisors Dmitrijs Petrenko iedziļinājies Marka Tvena  daiļradē un Toma Sojera piedzīvojumos un atzīst, ka stāsts nav domāts tikai bērniem.

“Man ārkārtīgi patika, kā Marks Tvens raksta. Jo viņam ir brīnišķīgs humors, tik internacionāls, ka saprot jebkurš, kas ienīst stulbumu, muļķību un kurš ciena asprātību un godīgumu,” saka Petrenko.

Dailes teātrī pretēji ierastajam šajā sezonā netiks iestudēts neviens mūzikls. Lai aktieriem tomēr būtu nedaudz iespēja izlocīt balsis, teātra mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž. Džilindžers uzaicinājis režisoru Vladislavu Nastavševu iestudēt Jaunā Rīgas teātra izrādes “Peldošie – ceļojošie” varoņu dzīves turpinājumu otrajā daļā.

Režisorei Laurai Grozai-Ķiberei šajā sezonā iecerēti divi jauniestudējumi: Oskara Vailda “Doriana Greja portrets” Lielajā zālē un Pulicera prēmiju dramaturģijā saņēmusī Džona Patrika Šenlija luga “Šaubas” kamerzālē.

“Es gandrīz gadu neesmu strādājusi Dailes teātrī, kas ir mans it kā tuvākais iestādījums, bet man liekas, ka tas ir ļoti labi, jo no manis visi būs atpūtušies un ar priecīgākām sejām uz mani skatīsies. Es esmu priecīga no jauna ieraudzīt kolēģus bez tāda rutinēta skata,” saka režisore.

Dailes teātris skatītājus šajā sezonā priecēs ar raibu repertuāru un atšķirīgiem režisoriem sešos jauniestudējumos Lielajā zālē un deviņos Mazajā un Kamerzālē. Teātra štatā aktrises un arī režisores statusā ir atgriezusies Rēzija Kalniņa. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti