Kultūras ziņas

Datubāzē apkopo vēsturisku informāciju

Kultūras ziņas

Izdotas Noras Ikstenas "Ulubeles pasakas"

Dailes teātra mērķis -- iekarot starptautisko arēnu

Dailes teātris sāk 95.sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dailes teātra kolektīvs 23.jūlijā tikās pirmajā jaunās sezonas sanāksmē, lai pēc teātra direktora Andra Vītola un mākslinieciskā vadītāja Dž.Dž.Džilindžera uzrunām, kā arī tradicionālās kopīgās fotografēšanās sāktu darbu pie sezonas jauniestudējumiem un gatavotos pirmajām jaunās sezonas izrādēm, lsm.lv informē teātra pārstāvis.

8.augustā ar izrādi „Vecpuiši un vecmeitas” Dailes teātris viesosies Vidzemes koncertzālē „Cēsis”, bet sezonas pirmo pirmizrādi piedāvās skatītājiem jau 31.augustā. Tā būs izrāde bērniem „Pīters Pens”, ko iestudēs režisore Laura Groza-Ķibere. Džeimsa Metjū Berija stāsta dramatizējuma un tulkojuma autore ir Evita Mamaja.

1. un 2.septembrī teātris plāno pasākumu „Nosvini skolas sākumu Dailes teātrī kopā ar Pīteru Penu, Vendiju, kapteini Āķi un citiem Nekurnekadzemes varoņiem!”. Ir izsludināts arī bērnu un jauniešu fotokonkurss „Ceļojums uz Nekurnekadzemi”.

Nākamo Lielās zāles pirmizrādi - Lī Hola traģikomēdiju „Vakariņas ar Elvisu” režisora Jana Villema van den Bosa iestudējumā Dailes teātris plāno19.septembrī. Savukārt 14.novembrī Dailes teātra repertuāru plānots papildināt ar Gistava Flobēra melodrāmu „Bovarī kundze”, to iestudēs lietuviešu režisors Rolands Atkočūns. Nākamo Lielās zāles iestudējumu - Maksima Gorkija drāmu „Saules bērni” veidos Dž.Dž.Džilindžers. Pirmizrāde notiks 2015.gada 9.janvārī.

Pavasarī Dailes teātrī atgriezīsies bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs, kurš veidos Kena Kīzija drāmas „Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu” iestudējumu. Tā pirmizrāde paredzēta 20.martā.

Mazajā zālē pirmais jaunums gaidāms 21.septembrī, kad ar paša rakstīto lugu, melodramatisko komēdiju „Divi kapteiņi” Dailes teātrī debitēs krievu scenārists, kino režisors un producents Genādijs Ostrovskis.

2014./2015.gada sezonā Dailes teātra štata aktieru pulkam pievienosies divi aktieri – Kaspars Zāle un Edijs Zalaks.Zāle iepriekš strādāja Valmieras teātri un piedalījies divos Dailes teātra uzvedumos, savukārt Edijs nupat pabeidzis Amhat teātra skolu – studiju Maskavā.

Apzinoties skatītāju dažādās gaumes, teātris jaunajā sezonā apņēmies piedāvāt žanrisku dažādību gan pašmāju, gan ārvalstu auditorijām.

Tā mūsu virzība, sākot ar šo sezonu, būs vēlme radīt interesi par sevi starptautiskajā teātra tirgū un festivālos,” norāda Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers. „Manuprāt mēs esam nedaudz aizķērušies šeit uz vietas. Tāpēc šī tendence līdz 2020.gadam, kad ir Dailes teātra simtgade, ir iekarot šo starptautisko arēnu.”

Arī jaunajā sezonā, attīstot mākslas telpas ideju, Dailes teātris turpinās piedāvāt ārpusrepertuāra pasākumus. Dailes teātra Mākslas telpā „Brīvības 75” iecerētas divas konceptuālās mākslas izstādes sadarbībā ar kuratorēm Sarmīti Sīli un Ingu Brūveri, notiks sarunas izstādēs, diskusijas pirms un pēc izrādēm, radošās darbnīcas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti