Kultūras ziņas

Sākas festivāls "Laiks dejot"

Kultūras ziņas

"Novecento" – stāsts par pašpietiekamu cilvēku

Dailes teātris ar ballīti noslēdz sezonu

Dailes teātris noslēdz sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

9., 10. un 11.jūnijā Dailes teātris ar koncertu “Spanovska ballīte – 2.sērija” noslēdz 2015./2016.gada sezonu. Pēdējam koncertam 11.jūnijā sekos arī sezonas noslēguma balle.

“Ar koncertiem ir līdzīgi kā ar komēdijām. Koncerts piedzimst tikai tad, kad atnāk skatītājs,” norāda koncerta veidotājs Intars Rešetins.

Koncertu veido radošā grupa - Intars Rešetins, Artūrs Skrastiņš, Juris Vaivods, Mārtiņš Vilkārsis, Ilze Vītoliņa un Inga Krasovska.

“Ideja, kas rodas huligāniskā brīvībā, ir laba, bet, kad tu sāc par to domāt racionālās dimensijās, tad viss aiziet grāvī. Ir jāļaujas zemapziņas impulsam,” saka Artūrs Skrastiņš.

Aktieri un teātra ļaudis apkopojuši jautrus stāstiņus par dzīvi teātrī, kura skatītājiem nav redzama, tāpēc gaidāma īpaša jautrība. Būtiskākais būs kopīgi noskaidrot, kas ir aktiera profesija.

“Šogad mēs runājam par tēmu, kādam jābūt neprātim, lai izvēlētos aktiera profesiju. Paralēlā tēma ir, kas tad nāk uz tiem muļķiem skatīties,” turpina Rešetins. “Galvenā doma ir pateikties skatītājiem, ka jūs nākat, jo bez jums jau mēs nekas neesam.”

Koncertā “Spanovska ballīte – 2.sērija” piedalīsies Olga Dreģe, Ieva Segliņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ērika Eglija, Sarmīte Rubule, Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Jānis Paukštello, Ilze Vazdika, Juris Strenga, Gints Grāvelis, Aldis Siliņš, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Gints Andžāns, Lidija Pupure, Āris Rozentāls, Gunārs Placēns un Lelde Dreimane, kā arī bigbends „Mirāža”.

“Man ir prieks, ka Paukštello ir atgriezies mūsu pulciņā, jo likās, ka pagājušajā gadā ir par ātru viņu aicināt piedalīties Spanovska ballītē. Man ir prieks, ka šogad viņš jau par to var runāt viegli, ar humoru,” par 2013.gadā mūžībā aizgājušā Harija Spanovska draugu Jāni Paukštello saka Skrastiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti