Rīta Panorāma

Introvertu karnevāls aicina iejusties latviešu literātu un grāmatu varoņu tēlos

Rīta Panorāma

Intervija ar Kontroles dienesta vadītāju Ilzi Znotiņu par Latvijas finanšu sektora sakārtošanu

Dailes teātra Vecgada koncerts "Sēd uz sliekšņa pasaciņa"

Dailes teātrī - Vecgada koncerts «Sēd uz sliekšņa pasaciņa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dailes teātris savam  Vecgada koncertam  devis poētisku nosaukumu “Sēd uz sliekšņa pasaciņa”. Bet bieži pašā gada nogalē nemaz nav laika izbaudīt mieru un sajust kalendāra spēles ar maģiskajiem cipariem. Un dzīve nemaz nav kā pasakā!

Libreta autores Justīnes Kļavas sarakstītās pasakas galvenais teicējs būs Ģirts Ķesteris, viņš atzīst, ka ir priecīgs „sevi pārstāvēt tādā spilgtā, nedaudz atturīgā, pašironiskā un noslēpumainā formā”.  Pasaka būs par mūsdienām – parastu dzīvojamo rajonu un ļaudīm,  kuri par katru cenu vēlas saglabāt tradīcijas.

„Man arī vienmēr gribas kaut kādas lietas sakārtot, tāpēc ir tāds dīvains stress, reizēm patīkams; tad ir šūpuļdziesma, kas liek apstāties, nomierināties, padomāt,” saka režisors Dmitrijs Petrenko.

Vecgada koncertā tiks izspēlētas situācijas ar dažādām svētku svinēšanas paražām. Un tiks dziedātas tieši miera dziesmas – lai katrs no mums iegūtu nedaudz miera, bet viss bīstamais turētos no mums pa gabalu. Skanēs latviešu šūpuļdziesmas – no komponistiem klasiķiem līdz pat mūsdienu autoriem. Gan sen aizmirstas un pavisam nezināmas dziesmas, gan labi pazīstamas, bieži dziedātas un mīļas.

Aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa atzīst, ka saviem bērniem ir dziedājusi ja ne katru, tad katru otro no šim dziesmām saviem bērniem, repertuārs ir plašs, bet šobrīd šūpļdziesmu posms ir beidzies. Taču par tradīcijām, īpaši lielo izēšanos, tiešām jāpiedomā…

Koncerta scenogrāfs – Martiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa. Pavadošā mūziķu grupa: Madars Kalniņš, Marika Šaripo vai Juris Vaivods (taustiņinstrumenti), Andris Grunte, Norberts Skraucis vai Raivo Ozols (elektrobass) un Tālis Gžibovskis (sitaminstrumenti).

Pirmizrāde – 21.decembrī plkst. 19, nākošās izrādes 22.decembrī plkst.13 un 18.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti