Dailes teātrī «Ugunsgrēki» - izrāde par mīlestību, naidu un piedošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dailes teātra Mazajā zālē 8.janvārī notiks pirmizrāde Kanādas dramaturga Važdi Muavada melodrāmai "Ugunsgrēki". Izrāde ir ļoti skarba, jo vēsta par kara nežēlību Libānā, taču vienlaikus tai ir ļoti aizraujošs, detektīvstāstam līdzīgs sižets.

Kopumā to var raksturot kā stāstu par mīlestību, naidu un piedošanu. Režisors Mārtiņš Eihe lugā saskata divas aktuālas tēmas: "Viena aktualitāte saistās ar to, kas šobrīd notiek pasaulē, ar to es domāju Ukrainas situāciju un to, kas notiek arābu pasaulē - karš vai kara priekšnojautas, kurās mēs visi šobrīd dzīvojam."

"Otra aktualitāte man saistās ar Latvijas likteni pasaules karos, kur diezgan bieži sanāca, ka brālis gāja pret brāli. Man liekas, ka par to ir ļoti skaļi šodien jārunā, jo vairāk tāpēc, ka mēs aizmirstam, cik labā valstī mēs dzīvojam un cik daudz foršas iespējas mums ir dotas, un ka patiesībā mūs apskauž lielākā pasaules daļa. Pāri par 85% cilvēku dzīvo daudz sliktāk nekā mēs," saka režisors.

Važdi Muavads lugu sarakstījis 2004.gadā. Izrādes varoņiem ir jānoiet visai šausminošs ceļš - no vienas vietas uz citu, no tagadnes uz pagātni, no klusēšanas uz atzīšanos. No sākuma uz beigām - lai beidzot varētu būt kopā.

Izrādē "Ugunsgrēki" spēlēs aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Gints Andžāns, Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Elīna Dzelme, Dārta Daneviča un Dainis Grūbe.

Režisors Eihe ir arī jauniestudējuma kostīmu mākslinieks. Scenogrāfe ir Ieva Kauliņa, gaismu mākslinieks - Ivars Tilčiks. Lugu no franču valodas tulkojusi Inga Rozentāle-Pejū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti