Dailes teātrī top izrāde «Sabojātie»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dailes teātra Kamerzālē 12.jūnijā notiks jauniestudējuma „Sabojātie” pirmizrāde.

„Sabojātie” tiks rādīti projektu cikla „Brīva skatuve” ietvaros un top sadarbībā ar radošo apvienību „HArF”. Izrāde veidota pēc Sāras Keinas lugas motīviem, to iestudē režisors Viesturs Roziņš.

Kādā greznā viesnīcas numuriņā ierodas trīs cilvēki. Tikmēr ārā risinās anonīms karš, kas vēlāk ielaužas arī no ārpasaules nošķirtajā viesnīcas numuriņā. Kas ir nežēlīgāks – pasaule tur ārā vai tas, ko šie cilvēki nodara cits citam? Žurnālists, karavīrs un jauna meitene risina savas attiecības mirklī starp saprātu un neprātu, realitāti un izdomājumu.

Skandalozā britu dramaturģe Sāra Keina (1971-1999) savos darbos aiz vardarbības un provokācijām veic smalku mūsdienu pasaules un sabiedrības analīzi.

Izrādē līdzās Dailes teātra aktieriem Dainim Grūbem un Gintam Andžānam piedalīsies nedzirdīga aktrise Jolanta Znotiņa, un iestudējumā tiks izmantoti zīmju teātra un žestu pantonīmas elementi.

Jauniestudējuma scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Valters Kristbergs, mūzikas autors – Kristaps Rasims, gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers. Lugu no angļu valodas tulkojis Rūdolfs Kristbergs.

Radošā apvienība „HArF” sevi piesaka kā pieredzes teātris, kas nebaidās atzīt, ka pēta to, kas pašiem ir neskaidrs un neizprasts, nevis runā par jau saprasto un izzināto.

Šajā sezonā izrādes „Sabojātie” Dailes teātra Kamerzālē plānotas 12. un 13.jūnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti