Dailes teātrī skatāma komēdijas «Vienrocis no Spokānas» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Dailes teātrī otrdienas vakarā būs skatāma Mārtina Makdonas melnās komēdijas "Vienrocis no Spokānas" pirmizrāde.

Lugas centrā ir cilvēks, kurš tik ļoti pievērsies sāpīgiem pagātnes notikumiem, ka aizmirsis, ka dzīve turpinās un laime ir iespējama arī tagadnē. Izrādes režisors Jurijs Djakonovs ir pārliecināts, ka izrādes varoņos skatītāji ieraudzīs ne vienu vien līdzību ar sevi

„Ja tā padomā, principā mēs katrs esam pazaudējuši savu roku, savu fantoma roku, kura sāp, kuras sen nav un kuru nevar pielikt atpakaļ. Un uzbūvējam sev mītu par to, ka mums to vajag dabūt. Kaut gan no loģikas viedokļa, tas mums galīgi nelīdz un nepadara mūs laimīgākus. Par meklējumiem, par to, ka vajag iet uz priekšu, vajag dzīvot šeit un tagad, uztvert šeit un tagad. Un mesties tumsā, kur mēs neko nezinām, nevis sēdēt uz kaut kādiem pīšļiem, kuri vairs sen nav aktuāli, un izlikties, ka tas joprojām eksistē,” stāsta Djakonovs.

Režisors jaunajā iestudējumā galveno lomu uzticējis Ģirtam Ķesterim. Pārējās lomas atveidos Lauris Subatnieks (Mervins), Gints Andžāns (Tobijs) un Dārta Daneviča (Merilina). Izrādes scenogrāfs ir Kristians Brekte, kostīmu konsultante – Ilze Vītoliņa, gaismu mākslinieks – Mārtiņš Kudiņš. Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Dailes teātris neiesaka skatīties izrādi līdz 14 gadu vecumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti