Dailes teātrī pret Covid-19 potējušies visi izrādēs spēlējošie aktieri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ap 200 Dailes teātra darbinieku, tostarp visi izrādēs iesaistītie aktieri, ir vakcinējušies pret Covid-19. Potēties atteicies viens darbinieks no darbnīcas, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" sacīja teātra vadītājs Juris Žagars.

Dailes teātra vadītājs Juris Žagars
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

Viņš norādīja, ka nepotējušies varētu būt vairāki aktieri, kam ir darba nespējas lapas, taču visi repertuārā esošo izrāžu aktieri ir sapotēti. Par vienu nepotēto darbinieku Žagars sacīja, ka viņš nestrādā saskarsmē ar citiem.

Tāpat Žagars atzina, ka patlaban teātris neplāno izrādes, kur skatītāju zālē varētu tikties cilvēki ar izslimošanas vai vakcinācijas Covid-19 sertifikātiem un nepotētie, bet testētie, jo viņš neredz šādam formātam loģisku pamatojumu, proti, diez vai cilvēki vēlēsies par maksu veikt testu un vēlāk vēl piemaksāt biļešu cenā, jo teātris būs spiests to paaugstināt, lai nospēlētu izrādi pusaizpildītai zālei, kur nodrošināta divu metru distance starp skatītājiem.

"Ja situācija mainīsies, tad pamēģināsim," sacīja Žagars.

Pēc viņa teiktā, teātris tagad ir arī pārdomās par bērnu izrādēm. Iespējams, testēto režīms varētu tikt ieviests šajā kategorijā.

Runājot par biļešu pirkšanu, Žagars teica, ka cilvēki tās iegādājas "ritmiski", proti, katru dienu pārdošanas rezultāti ir ļoti līdzīgi.

Savukārt teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja: “Mūsu pieeja šai pasaulei ir ļoti vienkārša. Mēs aizstāvam vakcinēto tiesības, mēs šajā jomā esam ļoti kategoriski. Es pilnīgi neizprotu cilvēkus, kas nevakcinējas. Un tā ir mūsu kategoriska pozīcija, jo mēs gribam šosezon strādāt, atgriezties pie sabiedrības, pie sava pamatdarba. Un mēs ceram, ka vakcinācija ir vienīgā iespēja saprātīgiem cilvēkiem, kuri ir vienojušies, ka šī pasaule balstās uz zinātnē balstītu medicīnu. [..] Dailes teātris noteikti būs flagmanis šajā cīņā. Tā ir ētika, tā ir mūsu atbildība pret sabiedrību un pašiem pret sevi.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti