Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos «Blokmājas Dons Kihots»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izrāde “Blokmājas Dons Kihots” būs skatāma Dailes teātra Vasaras dārzā kā daļa vasaras sezonas “Pirmssezonas pieslēgums”, un tās pirmizrāde gaidāma 1. jūlijā, medijus informē teātrī. Izrādes režisors ir Gundars Silakaktiņš, bet galvenajās lomās Dainis Grūbe un Lauris Subatnieks.

Izrādē “Blokmājas Dons Kihots” apmeklētāji un aktieri atradīsies vienam pret otru neierastā novietojumā, bet izrādes skaņa būs dzirdama digitālajās austiņās, kuras tiks izdalītas pirms izrādes, ievērojot visus drošības un dezinfekcijas pasākumus.

“Blokmājas Dons Kihots” sižets stāsta par parastu mikrorajona tipveida blokmāju, kurā ir kāds dzīvoklis. Ejot garām tā durvīm, kaimiņi parasti mazliet pieliek soli.

Ir labāk nezināt, ko aiz tām dara dzīvokļa vientuļais iemītnieks, kurš sevi dēvē par Jautājuma zīmi pat tad, ja par pasaules drīzo likteni zina ko tādu, ko nezina neviens cits.

Toties Viktors šīm durvīm garām paiet nedrīkst. Viņa ikdienas darbs ir pārbaudīt elektrības skaitītāja rādījumus, lai gan pašam mājās viss jūk un brūk. Ticis iekšā dzīvoklī, Viktors kļūst par Jautājuma zīmes ķīlnieku un līdzzinātāju, un viņam ir tieši viena stunda laika, lai kopā ar stipri savādo blokmājas donkihotu glābtu pasauli.

Režisora Gundara Silakaktiņa vadībā galvenajās lomās iejūtas aktieri Dainis Grūbe un Lauris Subatnieks. Par izrādes māksliniecisko noformējumu rūpēsies mākslinieks Aigars Ozoliņš, mākslinieka asistente Jurate Silakaktiņa, mūzikas konsultante Zane Dombrovska un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis.

Skatītājiem, kuri bija iegādājušies biļetes uz šo izrādi 30. maijā, 2.un 3. jūnijā, nauda par iegādātajām biļetēm tiks atmaksāta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti