Rīta Panorāma

Vecie gāzes baloni tiks izņemti no apgrozības

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Armandu krauzi

" Vakariņas ar Elvisu" - mūsdienu farss Dailes teātrī

Dailes teātrī pirmizrāde mūslaiku farsam «Vakariņas ar Elvisu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

19.septembrī Dailes teātrī notiks Lī Hola mūslaiku farsa "Vakariņas ar Elvisu" pirmizrāde. Jauniestudējumu veido režisors Jans Villems van den Boss.

Jaunajā Dailes teātra iestudējumā "Vakariņas ar Elvisu" ir nežēlīgas un atklātas sarunas par mums pašiem. Līdzsvaru ikdienas farsam sniedz Elvisa Preslija populārās dziesmas.

Britu dramaturgs Lī Hols savu lugu nosaucis par komiski šausmīgu un šausmīgi komisku stāstu par seksu, zaudējumiem un ēdiena gatavošanu.

"Man Elvisa dziesmas ir turpinājums tēva monologam - it kā ir dažādi tēvi, no otras puses - nē. Elviss runā par to, ko tēvs jūt," saka Tēva lomas atveidotājs Artūrs Skrastiņš. Viņš izrādē ir rokenrola karaļa Elvisa Preslija atdarinātājs. Viņš ir cietis negadījumā, ir paralizēts un piekalts invalīdu ratiņiem. Viņa sieva ir anorektiķe, alkoholiķe, savukārt meita ir apsēsta ar pavārgrāmatām. Šķiet, trakāka ģimene vairs nevar būt. Kāpēc viņu dzīve ir tik trula, rosina domāt izrāde "Vakariņas ar Elvisu".

"Es domāju, ka tās ir bailes novecot, ko mēs droši vien daudzas pazīstam," saka Mātes lomas atveidotāja Vita Vārpiņa.

"Tie esam mēs. Ir tādas četrpadsmitgadīgas meitenes. Pa ielu ejot, es viņas redzu. Tā ir tā patiesība. Ir arī tādas mammas, kuras tieši tā arī izturas pret meitām," par savu tēlu Džilu saka aktrise Ieva Segliņa.

Situāciju vēl vairāk sarežģī mātes un meitas kopīgais mīlnieks - maiznieks Cēzars.

"Izskatās tā, ka viņi būtu izšķīrušies, bet notika avārija, un pēc avārijas šķirties ir ļoti grūti, jo - ko par to padomās apkārtējā sabiedrība," saka Vita Vārpiņa.

Režisora Jana Villema van den Bosa iestudējums "Vakariņas ar Elvisu" ir iespēja pavērot dzīvi un pateikt sev - tā es nevēlos dzīvot.

"Viņš ļoti grib palīdzēt meitai. Vienīgais vieds, kā viņš to var izdarīt - viņš to izpauž caur Elvisa dziesmu numuriem. Viņš būtībā to izsaka savā virtuālajā pasaulē," saka Artūrs Skrastiņš.

Kā jau vēstījām, 19.septembrī gaidāmā jauniestudējuma "Vakariņas ar Elvisu" lugas autors ir britu dramaturgs Lī Hols, starp kura pazīstamākajiem darbiem minami scenāriji filmām "Billijs Eliots", "Lepnums un aizspriedumi" un "Kara zirgs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti