Rīta Panorāma

"Firsta madāmas kārumi"

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Sandi Prūsi

Izrāde "Pusslepkava"

Dailes teātrī pirmizrāde iestudējumam «Pusslepkava»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ja 7.janvāra vakarā dosieties uz Dailes teātri, tā Kamerzāles priekštelpa liks sajusties kā tipiskās kopmītnēs vai, kā studenti teiktu, "kojās". Tā ir dzīves telpa, ko piedzīvo tie, kuri iebraukuši galvaspilsētā un sāk baudīt dzīvi pa īstam. Skarbā un reālā vidē rit izrādes "Pusslepkava" varoņu dzīves. Krievu rakstnieka Aleksandra Molčanova darbu iestudējis režisors Regnārs Vaivars. Pirmizrāde - 7.janvārī.

Krievu dramaturga un scenārista Aleksandra Molčanova (1974) luga ir mūsdienīgs stāsts par mūsdienu jauniešiem un jaunu cilvēku piedzīvojumiem.

"Būtībā "kojas" kā tādas - tā ir kā zīme, kā inkubators," saka Kaspars Zāle, kurš izrādē atveido Andreju. Izrādes "Pusslepkava" galvenā varoņa Andreja dzīve aizrit "kojās". Studentu kopmītnē dzīvo arī tie jaunieši, kuri no augstskolas sen izmesti. Viņi filigrāni pakļauj jaunākos, izmet kādu provokāciju, kam jaunie arī ļaujas. Arī Andrejs ļaujas alfa tēviņam Pokeram, jo viņš ir lohs - viņš zaudē ne tikai kāršu spēlē.

"Viņa ir provokatore. Kad viņi nonāk kādā situācijā, tad viņa piedāvā divus risinājumus - vai nu darīsim tā, vai tā. Izvēle ir tava, bet piedāvā Oksana," par savu tēlu Oksanu saka aktrise Inita Dzelme.

Izrādes varoņi neslēpj - izlīduši no kopmītnes miskastes, viņi meklē ideālo pasauli, stāstos atgriežoties bērnībā un ļaujoties nākotnes fantāzijām. Arī Andrejs agrāk par visu varēja nospļauties, bet tagad grib atzinību - viņš vēlas gan mateirālo nodrošinājumu, gan cieņu.

"Visa šī izrāde ir par to, ka tā nesniedz konkrētas atbildes, tā uzdod ļoti konkrētus jautājumus. Atbilde ir atkarīga no tā, kas tev ir lemts," teic Inita Dzelme.

Kā vēstīts, režisora Regnāra Vaivara veidotajam jauniestudējumam dots žanra apzīmējums "izrāde ar laimīgām beigām".

Režisors Regnārs Vaivars lomas uzticējis aktieriem Kasparam Zālem (Andrejs), Artūram Dīcim (Pokers), Initai Dzelmei (Oksana) un Indrai Briķei (Mamma). Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Anta Priedīte. Lugu no krievu valodas tulkojis Ilmārs Šlāpins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti