Dailes teātrī notiks jau trešais franču lugu lasījums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dailes teātra Kamerzālē 26.aprīlī pulksten 19.00 notiks Fabrisa Melkio lugas „Marsija Hese” lasījums, ko iestudē franču režisori Patriss Dušē (Patrice Douchet) un Dominika Žurnē Ramēla (Dominique Journet Ramel). Tas būs jau trešais franču lugu lasījums, ko sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā rīko Dailes teātris.

Vecgada vakars. Vētra. Lietus un tumsa. Visa ģimene ir sapulcējusies kopā, lai nosvinētu svētkus. Viss ir kā vienmēr un tomēr ne. Starp viņiem visu laiku ir Marsija Hese, viņa ir visur, bet neviens viņu neredz. Neviens uz viņu neskatās. Viņi runā par gliemenēm, Bodlēru, vīna sabalansēto buķeti, „Gulbju ezeru”, Staļina ūsām, pētersīļu sviestu, izplūdušu skropstu tušu, Hirosimu. Bet aiz katra pārmītā vārda slēpjas Marsija, un ir sajūta, ka vienā jaukā brīdī viņa uzradīsies. Tādēļ jau cilvēkiem ir dotas acis, lai tās atvērtu...

Lugas „Marsija Hese” lasījumā piedalīsies Inita Dzelme, Mirdza Martinsone, Ģirts Ķesteris, Uldis Siliņš, Valdis Liepiņš, Marīna Janaus, Jānis Paukštello, Vita Vārpiņa, Dārta Daneviča, Elīna Dzelme, Dainis Grūbe, Liene Sebre, Rūta Dišlere un Kaspars Zāle.

Patriss Dušē ir Orleānas "Théâtre de la Tête Noire" režisors, mākslinieciskais direktors un dibinātājs (1985) un sava teātra repertuāru veido, galvenokārt iestudējot mūsdienu dramaturgu darbus. Dominika Žurnē Ramēla ir aktrise, režisore, fotogrāfe un arī "Théâtre de la Tête Noire" lasītāju komitejas locekle.

Pirmais franču lugu lasījums oktobrī iepazīstināja ar Viržīnijas Barto lugu „Aiz-zeme”, bet decembrī notika Samuela Galē lugas „Komunikē Nr. 10” lasījums.

Sadarbību ar Francijas institūtu Latvijā Dailes teātris aizsāka pagājušajā sezonā, kad tās noslēgumā teātra Mazajā zālē viesojās "Théâtre de la Tête Noire" no Francijas, piedāvājot izrādi „Variācijas par tēmu Hirosima, mana mīla“, kuru veidojuši Patriss Dušē un Dominika Žurnē Ramēla.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti