Dailes teātra sezonas pēdējā pirmizrāde notiks Vidzemes koncertzālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dailes teātra sezonas pēdējā pirmizrāde - Kaspara Rogas dramatiskā komēdija "Skudru sprints" - notiks jaunajā Vidzemes koncertzālē "Cēsis" 7. jūnijā.

Izrāde stāsta par diviem brāļiem. Kādā saulainā rītā vecākais brālis Marks Parīzes krāmu tirgū iegādājas kārtējo džeza plati. Pārdevēja piespiests, viņš komplektā nopērk arī piezīmju blociņu, uz kura rakstīts "Sapņu grāmata". Brāļa Sida rīkotās ballītes laikā Marks ar Aleksandru - kādu no brāļa daudzajām mīļākajām - saraksta blociņā dažādas piezīmes, un jau nākamajā rītā ar Marku sāk notikt dīvainas lietas. Situāciju vēl vairāk sarežģī fakts, ka jauno piedzīvojumu virpulī Marks blociņu jau ir pazaudējis.

Jauniestudējuma režisors ir Mihails Gruzdovs. Lomas izrādē atveidos Ģirts Ķesteris (Marks), Lauris Dzelzītis (Sids, Marka brālis), Kristīne Nevarauska (Aleksandra), Inita Dzelme (Sibille), Juris Bartkevičs (Gregorijs), Pēteris Gaudiņš (Jazz Trio menedžeris), Gints Grāvelis (Markuss, Aleksandras vīrs), Ērika Eglija (Izabella) un Jānis Paukštello (Lompars, nama apsaimniekotājs).

Radošajā komandā strādā scenogrāfs Leonards Laganovskis, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa, muzikālais konsultants Juris Vaivods un horeogrāfe Inga Raudinga. Dramatizējuma autors ir Artūrs Dīcis. Izrādē Rūdolfa Macata oriģinālmūziku spēlēs Rūdolfs Macats (taustiņinstrumenti), Artis Orubs (sitaminstrumenti) un Reinis Ozoliņš (bass).

Komēdijas "Skudru sprints" autors Kaspars Roga stāsta: "Darbs radies, iedvesmojoties no kino operatora Jāņa Skulmes idejas, kā rezultātā radās kinoscenārijs, kas, pateicoties Mihailam Gruzdovam un Artūram Dīcim, ir pārtapis lugā. Man ir liels gods, ka darbu uzņēmies iestudēt režisors Mihails Gruzdovs, kā arī prieks, ka pirmizrāde notiks jaunajā Vidzemes koncertzālē Cēsīs un tajā līdzās Dailes teātra aktieriem spēlēs talantīgi jaunie mūziķi - Rūdolfs Macats, Artis Orubs un Reinis Ozoliņš."

Izrāde "Skudru sprints" ir teātra notikums, kura pirmizrāde ir īpaši pielāgota jaunajai Vidzemes koncertzālei "Cēsis". Pateicoties koncertzāles lieliskajai akustikai, džeza trio radīto mūziku būs iespējams dzirdēt bez apskaņošanas, bet aktierspēli varēs baudīt intīmā un dzīvā teātra izpildījumā. Izrāde iecerēta kā galvenais teātra mākslas žanra pasākums Vidzemes koncertzāles atklāšanas mēnesī, lai nodemonstrētu visas iespējas, ko var sniegt ēkas daudzfunkcionālā zāle. Koncertzāles atklāšanas koncerts notiks 31. maijā, bet atklāšanas pasākumu cikls turpināsies līdz 18. jūnijam.

Pēc pirmizrādes Cēsīs nākamajā sezonā izrāde "Skudru sprints" tiks iekļauta Dailes teātra Mazās zāles repertuārā.

Biļetes uz Vidzemes koncertzāles "Cēsis" atklāšanas pasākumiem iegādājamas "Biļešu paradīzes" tīklā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti