Kultūras ziņas

Agregātstāvoklis – skulptūra

Kultūras ziņas

Franču baroka Ziemassvētku stāsts

"Daudz, daudz laimītes!" Dailes teātrī

Dailes teātra saime sarūpējusi Vecgada koncertu «Daudz, daudz laimītes!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Gadumijas gaidās improvizētu Vecgada apsveikumu koncertu “Daudz, daudz laimītes!” sagatavojusi Dailes teātra saime. Viņi vēlas, lai skatītāji pasmietos paši par sevi un veco gadu pavadītu ar smaidu sejā un sirdī, milzu televizorā skatoties tautā iemīļotus muzikālus priekšnesumus no 20. gadsimta 90. gadiem līdz pat mūsdienām.

Raidījuma vadītāju lomas uzticētas aktieriem Vitai Vārpiņai un Laurim Subatniekam, kuri zina laba televīzijas raidījuma vadītāja recepti, lai pie ekrāniem noturētu simtus un pat tūkstošus.

„Jābūt ir skanīgam un ar labu dikciju,” saka Subatnieks.

„Un atraktīvam,” piebilst Vārpiņa.

„Tā ir parafrāze par kādreiz ļoti populāro televīzijas raidījumu „Daudz laimes!”. Mums ir „Daudz, daudz laimītes!” – tas ir tā mīļāk un vairāk, nekā bija Latvijas Televīzijā. Tas ir ļoti labvēlīgi un ar smaidu par deviņdesmitajiem gadiem; otrais cēliens gan mums ir vairāk mūsdienu bloks, ko savulaik vadīja Esmeralda Ermale un Aigars Rozenbergs,” stāsta Vārpiņa.

“Daudz, daudz laimītes!” apsveikumu koncerta režiju un scenārija izveidi ar humora piesitienu uzņēmies Intars Rešetins, izveidojot divdaļīgu programmu, kurā ar dziesmām un dejām uzstāsies pazīstami un tautā iemīļoti estrādes mākslinieki Dailes teātra aktieru atveidojumā.

Rešetins saka, ka lipīgam TV raidījumam jābūt „tautā iemīļotam, personiskam, viegli romantiskam, sirsnīgam, bet Dailes teātrī mēs cenšamies dauzīties”.

„Sezona ir pusē, bet ir gada beigas, un mani mīļie kolēģi ir noguruši, un es viņiem ļauju dauzīties, paslēpjoties aiz deviņdesmito gadu tēliem. Pirmajā daļā – deviņdesmitie gadi, otrajā – mūsdienas. Bet virsuzdevums ir dauzīties un pašiem gūt gandarījumu no tā, ko darām,” norāda Rešetins.

Kā jau īstiem apsveikuma koncertiem pieklājas, uz katru izrādi iespējams pieteikt un iegādāties arī trīs īstus apsveikumus ar īpašām dziesmām un skaitāmpantiņiem jubilāriem, kas tiks iekļauti programmā. Koncertuzveduma pirmizrāde Dailes teātrī jau 22.decembra vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti