Dailes teātra izrāde «Sidraba šķidrums» piedalīsies starptautiskā festivālā Polijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tā kā Dailes teātra trupas klātbūtne festivālā nav iespējama, viena no jaunākajām Dailes teātra izrādēm “Sidraba šķidrums”, kas Paulas Pļavnieces režijā tapusi sadarbībā ar teātra trupu “Kvadrifrons”, 24. oktobrī video formātā tiks izrādīta festivālā “Festiwal Prapremier” Polijā, informēja teātra pārstāvji.

“Festiwal Prapremier” notiek jau kopš 2002. gada. Šogad festivāla apakšnosaukums ir “Patvērums”. Pašreizējā pandēmijas situācija veicina dziļākas pārdomas par pasaules nākotni, kas līdz šim lielākajai daļai cilvēku šķita nemainīga un pastāvīga.

Vēl septembra sākumā tika plānots, ka izrādi festivālā varēs spēlēt klātienē, taču sakarā ar Covid-19 atkārtotu uzliesmojumu Eiropā un stingrākiem ceļošanas ierobežojumiem, tika pieņemts lēmums festivālā piedalīties attālināti – video formātā. “Sidraba šķidrums” festivālā tiks izrādīts oriģinālvalodā ar titriem poļu valodā.

Justīnes Kļavas luga “Sidraba šķidrums” ar melnā humora, politnekorektuma un ironijas pilnu skatienu aicina pievērsties pandēmijas ēnā piemirstiem, taču ne mazāk būtiskiem jautājumiem.

Vai konservatīvo vērtību piekritēji aizmirsuši, ka dzīvo divdesmit pirmajā gadsimtā? Kā vairojas sliekas? Un visbeidzot – kas kopīgs viendzimuma pāriem un vampīriem? Šos un vēl citus jautājumus risina seši trīsdesmitgadnieki, kurus vieno ģimenes, senas draudzības vai pirmās mīlestības saites, bet šķeļ kardināli pretēji uzskati politikā. Vienā vasaras naktī, laikā no saulrieta līdz saullēktam minētā kompānija gatavojas kopīgi rīkotām kāzu svinībām, taču nenojauš, ka ilgi gaidītais un priecīgais notikums izvētīsies nežēlīgā kaujā par labāko iespējamo vērtību sistēmu.

Izrādē lomās iejūtas Toms Veličko, Inita Sondore, Mārtiņš Upenieks, Niklāvs Kurpnieks, Alise Danovska, Andris Bulis, Emīls Gilučs, Ričards Murāns un Jānis Silavs.

Tuvākie datumi, kad izrāde skatāma Dailes teātra Lielajā zālē: 24. oktobrī, 1. novembrī un 5. decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti