Kultūras ziņas

Izstāde par latviešu pušķojumu vēsturi

Kultūras ziņas

Kārlis Auškāps atvadās ar izrādi bērniem

Citāds stāsts par Mazo princi

Citāds stāsts par Mazo princi Konstantīna Habenska un Jurija Bašmeta viesizrādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pārpildītā Dailes teātra Lielajā zālē 12.decembrī ar neparastu izrādi – fantāziju “Nepamet savu planētu” – viesojās aktieris Konstantīns Habenskis un diriģents Jurijs Bašmets ar izcilo kamerorķestri “Maskavas solisti”. Izrādē, ko pēc Antuāna de Sent-Ekziperī leģendārā darba “Mazais princis” motīviem iestudējis režisors Viktors Krāmers, daudziem no bērnības atpazīstamais stāsts izskan pilnīgi citā tonalitātē.

Antuāna de Sent-Ekzeperī Mazā prinča stāsts iestudējumā “Nepamet savu planētu” vārds un mūzika apvienojas videomākslas un kinētisku objektu fantāzijā. Aktieris Konstantīns Habenskis atzīst, ka izpratne par šo stāstu, veidojot izrādi, ļoti atšķiras no skolas laikā radītās.

„Tā nemaz nav bērnu literatūra, un līdz zināmam vecumam šai literatūrai nevajag laist klāt bērnus, lai viņiem nerastos nepareizs priekšstats par to, ko rakstnieks vēlējies vēstīt. Vienkārši sakot, cilvēks ir uzrakstījis savas dzīves grēksūdzi, ko citi pārvērta pasakā. Ļoti iesaku to izlasīt tieši vīriešiem,” saka aktieris Konstantīns Habenskis (Krievija).

Izrādē komponista Kuzmas Bodrova mūziku uz skatuves diriģenta Jurija Bašmeta vadībā atskaņo kamerorķestris “Maskavas solisti”. Stāstu par laiku, kas kā smiltis slīd caur pirkstiem režisora Viktora Krāmera skatījumā, teātra kritiķi neieraksta konkrēta žanra robežās. Visas lomas tajā izdzīvo viens aktieris.

„Es uzskatu, ka Habenskis mūsdienās uzskatāms par vienu no labākajiem Krievijas aktieriem, kurš uztverams vienlaikus gan kā kino, gan teātra aktieris. Šāda simbioze praktiski ir liels retums,” norāda viesizrādes rīkotāja Jūlija Ločmele. „Ļoti personīga sajūta tam, ko un kā viņš izsaka. Ir brīži, kad viņš izrādē iesaista skatītājus. Tas izdodas ne katram. Bet šeit tas notiek līdz asarām aizkustinoši.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti