Citāda Solveiga Viestura Roziņa izrādē «Pērs Gints un sievietes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

30.aprīlī Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks režisora Viestura Roziņa jaunākā iestudējuma "Pērs Gints un sievietes" pirmizrāde, kurā Solveigas lomā iejutīsies vājdzirdīga aktrise Jolanta Znotiņa.

Režisors Viesturs Roziņš norāda - lai arī iestudējumā izmantoti tikai un vienīgi norvēģu dramaturģijas klasiķa Henrika Ibsena teksti, šis iestudējums skar nelielu daļu no tā, kas ir izcilā dramaturga lugā "Pērs Gints". Izrādē ir apskatīts tas, kas režisoram pašam šķiet visinteresantākais - Pēra attiecības ar sievietēm un Solveigas paklausīgā gaidīšana.

"Mūsdienās, kad laiks ir vērtīga valūta un par solījumiem svarīgāks ir rezultāts, nav iespējams gaidīt tik ilgi, kā Solveiga gaidīja Pēru. Izrāde ir mēģinājums saprast klasisku tekstu no šodienas skatu punkta, iedzīvinot vērtības, kuras sevī iemieso Solveiga - mīlestība, uzticība un piedošana," saka Viesturs Roziņš.

Solveigas lomu izrādē atveido vājdzirdīgā aktrise Jolanta Znotiņa. Par Keitas lomu Dailes teātra  izrādē "Sabojātie" Jolanta Znotiņa saņēma "Spēlmaņu nakts" balvas nomināciju "Spilgtākā debija" 2012./2013.gada sezonā.

Pārējās lomas izrādē atveidos Latvijas Leļļu teātra aktieris Artūrs Putniņš, daudzu teātru un filmu projektu aktieris Dainis Sumišķis, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Jana Ļisova, jaunais aktieris Kārlis Derums un astoņgadīgā, nedzirdīgā meitene Amanda Anete Intsone no Rīgas nedzirdīgo bērnu internātpamatskolas.

Izrādes radošajā komandā strādā scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Valters Kristbergs, horeogrāfs Kārlis Božs, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, mūzikālā noformējuma autors Uldis Sniķers, producente Elīna Jermoloviča. Dramaturģiskās kompozīcijas autore ir jaunā dramaturģe Justīne Kļava.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti