Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Ingu Spriņģi par digitālā nodokļa ieviešanu Latvijā

Rīta Panorāma

Intervija ar Arni Sauku par ārvalstu investīciju vides indeksu Latvijā 2019

"Cirque du Soleil" šovs "Crystal" Rīgā

Cirka kompānija «Cirque du Soleil» ieradusies Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Cirka kompānijas “Cirque du Soleil” akrobātikas šovs uz ledus “Crystal” Rīgā būs skatāms no 15. līdz 19. janvārim. Jau 14. janvārī sākās darbs pie “Arēnas Rīga” pārveidošanas, medijus informē organizatori.

Uz Rīgu atgādātas deviņas tonnas tehniskā aprīkojuma, 21 kravas automašīna ar tērpiem, skatuvei nepieciešamo, dekorācijām un pat veļas mazgājamām mašīnām.

Lai gan cirks savu 35 darbības gadu laikā ir skatītājiem izstāstījis vairākus desmitus dažādu stāstu, šis ir pirmais, kura notikumi risinās uz ledus. Izrādē gaidāmi aizraujoši akrobātu priekšnesumi, žonglēšanas un līdzsvara izaicinājumi. Šova režisori un akrobātisko performanču dizaineri Sebastiens Soldevila (Sébastien Soldevila) un Šana Kerola (Shana Carroll) stāsta par izrādi, papildinot viens otru: “"Crystal" ir stāsts par meiteni, kura nespēj atrast savu vietu sabiedrībā. Viņa dodas uz aizsalušu dīķi, kur ielūst ledū. Un lielākā daļa šova notiek galvenās varones Kristālas izmainītajā zemapziņas pasaulē. Ar alegorijām vēlējāmies parādīt, ka cilvēkam būtu jāielūkojas dziļi sevī, jāapzinās gan savas labās, gan sliktās īpašības un tad viņš būs spējīgs sniegt labo pasaulei sev apkārt.”

 “Cirque du Soleil” ir cirka kompānija no Kanādas, tās uzvedumi tiek veidoti, izmantojot dažādus cirka mākslas žanrus un idejas, kas aizgūtas no visas pasaules.

“Cirque du Soleil” trupā ir 1300 izpildmākslinieki, kuri pārstāv 11 dažādas nacionalitātes un gandrīz 50 valstis. Aptuveni 40 % no māksliniekiem ir bijušie profesionālie sportisti – vingrotāji, arī pasaules un pat olimpiskie čempioni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti