Rīta Panorāma

Muzejā Ņujorkā vērienīga haizivīm veltīta izstāde

Rīta Panorāma

ES vēl par pus gadu pagarina pret Krieviju noteiktās sankcijas

"Glitch" laikmetīgās dejas izrāde par kļūdīšanos

Cilvēciskas bailes no kļūdām – jaunie dejas profesionāļi aicina uz izrādi «Glitch»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) 2021. gada vasarā absolvēja laikmetīgās dejas mākslas bakalaura studiju programmas studenti, kuri sadarbību ar LKA turpina "Pēcdiploma programmā" un ir radījuši jaunu laikmetīgās dejas izrādi "Glitch". Horeogrāfu Ramonas Levanes un Marģera Vanaga izrāde būs skatāma Nacionālās filmu skolas telpās 14.,15., 19. un 20. janvārī, informēja LKA pārstāvji.

Kā skaidroja LKA, "Pēcdiploma programmas" mērķis ir atbalstīt radošos studentus tūlīt pēc LKA absolvēšanas un dot tiem atbalsta platformu pirms pilnībā patstāvīgi uzsākt profesionālās gaitas. Atbalsta programmā šobrīd piedalās laikmetīgās dejas mākslas programmas 2021. gada absolventi. LKA sniedz savu atbalstu, piedāvājot telpas mēģinājumiem, kā arī dejas pedagogu konsultācijas, administratīvo atbalstu. Lai kopīgais mēģinājumu process veidotu rezultātu, tika iecerēts īstenot māksliniecisko jaunradi – attīstīt jauno horeogrāfu Marģera Vanaga un Ramonas Levanes kompozīcijas darba ideju "Glitch", kuras pamatā ir abu horeogrāfu 2020. gada pavasarī radītā dejas kompozīcija.

"Iedvesma laikmetīgās dejas izrādei "Glitch" ir radusies no autoru personīgās pieredzes un sajūtām, kas saistās ar perfekcionismu un cilvēka būtībā sakņoto vēlmi nekad nekļūdīties," skaidroja LKA. "Izrādes horeogrāfiju veido kustību materiāls, kuru autori veidojuši reflektējot par jautājumu – vai šo sajūtu par kļūdas esamību rada nepareiza notikumu gaita, vai arī tas ir priekšstats, ko zemapziņā esam sev radījuši paši? Izrādē skatītājs piedzīvo attīstību, kas notiek gan plānotai, gan neparedzētai nobīdei no šķietami loģiskā ceļa."

Izrādes idejas autori ir – Marģers Vanags un Ramona Levane, kuri to izveidojuši kopā ar 12 jaunajiem dejas profesionāļiem – Darju Turčenko, Emanuēlu Zvaigznīti, Edvardu Kurmiņu, Kitiju Geidāni, Simonu Ozolu, Robertu Gailīti, Katrīnu Stepiņu, Oskaru Moori, Gundegu Rēderi, Vladimiru Goršantovu, Emīliju Bergu, Līvu Apšenieci. Izrādes scenogrāfiju un kostīmus radījusi Ieva Stalšene, muzikālās kompozīcijas autors ir Andrejs Irbēns (Miseralist) un gaismu mākslinieks – Niks Cipruss. Izrādes producente Patrīcija Kolāte, izpildproducente Elza Siliņa.

Izrāde tapusi ar Latvijas Kultūras akadēmijas, Valsts kultūrkapitāla fonda un LKA Eduarda Smiļģa teātra muzeja atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti