Cikla «Teātris.zip» sezonas noslēgumā - «Skroderdienas Silmačos» un «Latgola.lv 2»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līgo svētkos Latvijas Televīzija piedāvās TV pirmizrādes divām spilgtām un tautā iemīļotām teātra izrādēm - Leļļu teātra izrādei "Skroderdienas Silmačos" un Nacionālā teātra izrādei "Latgola.lv 2". Pirms izrādēm LTV1 ēterā varēs vērot ar mecenātu Borisa un Ināras Teterevu atbalstu tapušos raidījumus "Teātris.zip".

Līgo dienā, 23. jūnijā, plkst.9 LTV1 ēterā "Teātris.zip" skatītājus iepazīstinās ar Leļļu teātra izrādes "Skroderdienas Silmačos" aktieru ansambli, bet pašu izrādi varēs vērot plkst.9.20. Kas gan būtu Līgo svētki bez Rūdolfa Blaumaņa "Skroderdienām Silmačos?" Līgo dienas rītā, kad vēl rūgst maize, bet pļavās turas rasas mitrums, kopā ar bērniem skatīsimies Leļļu teātra "Skroderdienas". Šoreiz labi zināmais stāsts tiks izstāstīts ar mājdzīvnieku tēliem: kaķis, suns, zirgs, govs un citi dzīvnieki, kurus var atrast īstā lauku sētā. Kurš ir kurš? Un kādēļ tā? Atbildes smelsimies Leļļu teātra izrādē, kas būs negaidīts notikums ar papildu asociācijām un metaforām. Šī izrāde palīdzēs dienu sākt ar smaidu un gatavoties Līgo vakaram, kad dabā viss ir pilnbriedā.

Izrādes režisori – Valdis Pavlovskis, Kārlis Auškāps, leļļu māksliniece – Ilze Vītoliņa, scenogrāfe – Anita Znutiņa-Šēve, dziesmu aranžētājs – Valdis Zilveris. Izrāde saņēmusi "Spēlmaņu nakts" specbalvu par netradicionālu pieeju klasikas interpretācijā.

Jāņu vakarā, 24. jūnijā, plkst.21.25 "Teātris.zip" sezonas noslēguma raidījumā pirms izrādes "Latgola.lv 2" sarunāsies raidījuma vadītājs Ojārs Rubenis un aktieri Dace Bonāte, Pēteris Liepiņš, kā arī Indra Burkovska, Voldemārs Šoriņš un Mārtiņš Egliens.

Valda Lūriņa režijā tapušo iestudējumu LTV1 ēterā varēs vērot plkst.21.45. Kad nolīgots un sagaidīts jau rimtāks Jāņu vakars, ir īstais laiks sanākt kopā, lai noskatītos vienu jautru un sirsnīgu izrādi par jau zināmiem varoņiem, kuri dzīvo Latgales laukos - Ontonu un Anni (Pēteris Liepiņš un Dace Bonāte), kā arī viņu sābriem Pīteru un Mari (Voldemārs Šoriņš un Indra Burkovska). Dažādi notikumi, pārpratumi, cilvēku kaislības un mīlestība – tas viss norit tik spraigajā laikā no Jāņiem līdz pat Ziemassvētkiem.

Kopš 2012.gada rudens "Teātris.zip." sezonās ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu skatītājiem ir bijusi iespēja vērot 142 dažādu laiku Latvijas teātru labākās izrādes ierakstā un tiešraidēs. Paralēli Latvijas Televīzija veikusi Rīgas un reģionu teātru 110 labāko izrāžu ierakstus. Tās ir izrādes, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā, kā arī iestudējumi, kas uzskatāmi par sava laika zīmēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti