Cik daudz zini par Valmieras teātri un izrādi «Hamlets»? Pārbaudi sevi spēlē «Teātra guru akadēmija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Teātris.zip” piedāvā spēli “Teātra guru akadēmija”, kurā aicināti piedalīties visi tie, kas kaut reizi spēruši kāju teātrī, uzskata sevi par teātra faniem vai entuziastiem. Jautājumi ir gan par izrādēm, gan “Teātra.zip” raidījumu ierakstiem, aktieriem, režisoriem un kritiķu terminiem. 

Sestdien, 13. februārī, pulksten 12.15 LTV1 ēterā un Replay.lv būs skatāma Valmieras Drāmas teātra izrāde “Hamlets”. Režisore Indra Roga, Valmieras Drāmas teātrī iestudējot vispopulārāko Šekspīra lugu, devusi “Hamletam” žanra apzīmējumu “piedzīvojumi ar atriebību”. Izrāde ir dinamiska, strauja un ļoti jauneklīga. Tā stāsta par divām paaudzēm: bērniem – jauniem, trausliem un tīriem; un viņu vecākiem, kas kārē pēc varas un citiem pasaules labumiem “sačakarē” saviem pēctečiem dzīvi. Te ir gan mīlestība, gan detektīvs ar indēšanu, gan “teātris teātrī”, gan divkauju ainas, gan mūžsenie Šekspīra uzdotie jautājumi, uz kuriem atbildes jāmeklē pašiem. 

Lomās: Mārtiņš Meiers, Ieva Puķe, Kārlis Freimanis,  Elīna Hanzena, Rihards Jakovels, Tālivaldis Lasmanis, Krišjānis Salmiņš, Kārlis Arnolds Avots,  Eduards Johansons, Januss Johansons, Ingus Kniploks, Jānis Kreklis, Sandis Runge, Kaspars Zvīgulis, Jurģis Spulenieks, Mārtiņš Egliens.

  • Tulkojums – Indra Roga, Mārtiņš Meiers
  • Režisore – Indra Roga
  • Scenogrāfs un video mākslinieks – Mārtiņš Vilkārsis
  • Kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone
  • Gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs (Maskava)
  • Skaņu un mūzikas aranžējumi – Emīls Zilberts

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti