Kultūras ziņas

Latvijas lauki Filipa Šalajeva gleznās

Kultūras ziņas

Konkursā meklē būvnieku

Cēsu muzejā atklāta skatuves tērpu izstāde

Cēsu muzejā atklāta unikāla skatuves tērpu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Cēsu Vēstures un mākslas muzejā atklāta unikāla, speciāli šim muzejam veidota izstāde “Skatuve un tērps”, kurā eksponēti priekšmeti no pasaulslavenā modes mākslinieka un modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva vēsturisko tērpu kolekcijas.

Izstāde, kas ir veltīta skatuves kostīmu un tērpu vēsturei, skar visus teātra mākslas veidus – dramatisko teātri, operu, baletu un mūziklu. Izstādē apskatāmie tērpi stāsta par teātra kostīma stilistisko un estētisko izaugsmi 19. un 20. gadsimtā.

Īpašs izstādes lepnums ir romantisma laika 19. gadsimta baleta un operas uzvedumu vēsturiskie tērpi. Bet par izstādes pērlēm var uzskatīt latviešu teātra un kino dīvas – Dailes teātra aktrises Vijas Artmanes tērpu no izrādes “Elizabete - Anglijas karaliene” un izcilās dejotājas no Šanhajas Larisas Andersones skatuves tērpus.

Izstādē apskatāmi arī daudzveidīgi aksesuāri – grima kārbiņas, teātra un baleta programmiņas, fotogrāfijas no izrādēm, kā arī skatītāju aksesuāri – lornetes, vēdekļi un cimdi. Izstāde “Skatuve un tērps” Cēsu Vēstures un mākslas muzejā būs apskatāma līdz 30. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti