Dienas ziņas

Rīgas Doms bērniem

Dienas ziņas

Kurzemē populāra ogu vīna darīšana

Cēsīs norisinās teātra nedēļa

Cēsīs teātra nedēļā jaunums – sabiedrības teātris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Cēsīs īstenots jauns projekts – Cēsu teātra nedēļa, kuras laikā iespējams gan skatīt Latvijas labāko teātru viesizrādes, gan pašiem iejusties aktieru lomā iepazīstot jaunu teātra formu – sabiedrības teātri. Projekta ietvaros Cēsīs viesojas arī teātra apvienība no Lielbritānijas, kuri ar dažādu meistarklašu un performanču palīdzību ļauj iepazīt Velsas teātra tradīcijas.

Apvienības „Shakespeare Link” jeb „Šekspīra saite” dalībnieki uz Latviju atveduši šeit mazpazīstamu teātra formu - sabiedrības teātri, kurā profesionāli režisori un aktieri strādā skopā ar skatītājiem – ar sabiedrību, no kuras iegūst gan tematus un stāstus izrādēm, gan palīdzīgu roku skatuves iekārtošanā. Tāpat skatītāji bieži tiek iesaistīti arī kā aktieri.

„Teātris nojauc tik daudz barjeru, kā rezultātā mēs varam "palidot zem radariem." Cilvēki var teikt: tu nevari darīt tā un darīt to, bet Šekspīrā, kā jau jebkur teātrī, ir kods, kas atļauj mums izpausties,” skaidro. Filips Bouens, apvienības “Shakespeare Link” dibinātājs.

Cēsu jaunatnes teātra dalībnieki var būt priecīgi par to, ka viņi ir pirmie, kas iesaistās šādā projektā, ko plānots izvērst kā ilgstošu sadarbību starp Latviju un Lielbritāniju. Plānoti tiek arī kopēji tālākie projekti, kurus iecerēts sasaistīt ar Latvijas simtgadi.

„2018. gadā mēs varēsim šādus stāstus vērot pa visu Latviju un skatīties kādi, kā mūsu latviešu jaunieši būs ieguvuši un sakolekcionējuši, savākuši stāstus no visas Latvijas. Un tas ir tas mūsu tālākais plāns tieši ar šo „Shakespeare Link” apvienību,” priecājas projekta koordinatore Ieva Niedre.

Nedēļas laikā jaunatnes teātra dalībnieki īstenā sabiedrības teātra garā devās pie cilvēkiem, lai smeltos dažādus iedvesmas stāstus, saka Cēsu jaunatnes teātra dalībniece Samanta:

„Man noteikti patika tulkot, tulkot tos teikumus, jautāt cilvēkiem stāstus un uzklausīt to, ko viņi atbild.”

Teātra nedēļa Cēsīs nu jau gandrīz noslēgusies, bet ciešā sadarbība, kas nedēļas laikā stiprinājusies starp „Willow Globe” un Cēsu jaunatnes teātri turpināsies arī nākamajā gadā.

  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti