Rīta Panorāma

ES stājas spēkā jaunas kiberdrošības direktīvas

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Ceļojums izjūtu džungļos Ingas Tropas izrādē "Pārcēlāja"

Ceļojums tumšajos džungļos. «Dirty Deal Teatro» top Ingas Tropas izrāde «Pārcēlāja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

18., 19. un 20. janvārī "Dirty Deal Teatro" skatuves dzīvi uzsāks Ingas Tropas jaunākais iestudējums "Pārcēlāja", kurā, iekārtojoties netipiskās sēdvietās, lai veiksmīgāk piedzīvotu un iztēlotos stāstu, skatītāji kopā ar mākslinieci iepazīs izrādes varoni mītisko Pārcēlāju, nonāks džungļos, upes dzelmē, Aiviekstes krastos un Ingas Tropas bērnības aptumšotajās takās, informēja teātra pārstāvji.

Savā jaunajā iestudējumā "Pārcēlāja" režisore un aktrise Inga Tropa aicinās skatītājus doties kopīgā ceļojumā uz Meksikas džungļiem. Pirms pasauli apturēja pandēmija, režisore devās atgūt savu fizisko un mentālo veselību uz džungļiem, tomēr tikai saslimstot vēl vairāk, viņai beidzot izdevās atlabt.

Režisore par šo pieredzi stāsta: "Jau no cilvēces sākumiem viens no svarīgākajiem stāstiem ir par varoni, kurš izdzirdējis aicinājumu, dodas ceļā, veic dažādus uzdevumus, piedzīvo bīstamas situācijas, nomirst, lai atdzimtu, un atgriežas mājās. Mani ceļā sauca Pārcēlāja, aizvedot līdz Meksikas džungļiem, kur nāves gultā, slimības uzveikta, es pārstāju bēgt no sevis, ieskatījos pagātnes rētās un savas psihes aizaugušajās takās.

Es ceru, ka šis pieredzes stāsts, kurā man nācās nosaukt lietas īstajos vārdos, arī pārējiem var palīdzēt apzināties, ka mēs savās slimībās un bēdās neesam vieni, ka ikviens no mums reizēm jūtas apmaldījies, ka tas ir tikai dabiski savas dzīves laikā krist, piecelties un iet tālāk, jo, kā čukst Pārcēlāja – dzimšana un miršana ir viens un tas pats."

Izrādes laikā lūgsim skatītājiem iekārtoties katram savā gultā. Par iestudējuma vizuālo tēlu atbild Kate Krolle, mūzikas autors ir Edgars Raginskis, skaņas režisors ir Kārlis Tone, savukārt teksta un idejas autore ir Inga Tropa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti