Brikmanis: «No zobena saule lēca» pamatvēsts - par mīlestību un cīnīšanos līdz galam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ķīpsalas hallē 19. un 20.novembrī būs skatāms dejas uzvedums „No zobena saule lēca”, ko veidojis horeogrāfs Agris Daņiļevičs, režisors Uģis Brikmanis un grupa „Auļi”.

Šī izrāde, kas tapa pirms septiņiem gadiem Limbažu tautas deju kolektīva „Katvari” jubilejai, lieluzveduma formātā Ķīpsalā atdzims jau trešo reizi. Izrādē „No zobena saule lēca” piedalās vairāk nekā tūkstotis dažādu paaudžu dejotāju, kuri izdejo mītisku stāstu par seno baltu dzīves gājumu un caur dzimšanu, mīlestību, karu, nāvi un paaudžu turpināšanos par spīti visam.

Uzvedumā piedalīsies arī vīru koris „Gaudeamus” un etnomūziķi.

Par izrādes būtību stāsta režisors Uģis Brikmanis: „Tas ir tāds rituāls, caur kuru mēs visi atjaunināmies. Atjauninās vērtību sistēma mūsos. Tas nav izklaidējošs pasākums publikai. Tas ir uzbūvēts kā rituāls, ko mēs izejam, un tas ir pirmkārt vajadzīgs mums pašiem, lai tā dvēsele atkal mazliet paceltos augšā. (..) Tā pamatvēsts ir, ka tikai tas, kurš var izdarīt kaut ko līdz galam, turpina dzīvību. Ka puskājā nesanāk. Tā ir iespēja izdzīvot dejā kaut ko līdz galam – ja reiz es mīlu, tad mīlu līdz galam, ja reiz es par kaut ko cīnos, tad cīnos līdz galam.”

Režisors Uģis Brikmanis
00:00 / 00:39
Lejuplādēt

Pilnu interviju ar režisoru Uģi Brikmani iespējams noklausīties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti