Rīta Panorāma

Skype intervija ar Inesi Galanti

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Samantu Tīnu

"Blokmājas Dons Kihots" pirmie sāk mēģinājumus Dailes teātrī

«Blokmājas Dons Kihots» komanda Dailes teātrī sāk mēģinājumus klātienē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dailes teātra Kamerzāle nu jau pāris dienas atkal ir piepildīta ar aktieru dzīvo enerģiju. Pirmie sākuši mēģināt dramaturga Artūra Dīča mūsdienu traģēdijas “Blokmājas Dons Kihots” komanda. Pirmizrādes datums gan vēl nav zināms.

Aktieris Dainis Grūbe ārkārtas situācijas laikā sarunās vairākkārt emocionāli stāstīja, ka “Zoom” mēģinājumi pamatīgi apnikuši. Bija gan jāgaida pāris mēneši, lai Dailes teātra Kamerzālē varētu režisora Gundara Silakaktiņa vadībā sākt mēģināt Artūra Dīča lugu “Blokmājas Dons Kihots”, kurā satiekas aktieri Dainis Grūbe un Lauris Subatnieks.

Gundars Silakaktiņš Dīcim lugu lūdzis uzrakstīt pirms vairākiem gadiem. Izrādes anotācijā teikts:

“Parasta mikrorajona tipveida blokmājā ir dzīvoklis, kura durvīm garām ejot, kaimiņi parasti mazliet pieliek soli.

Ir labāk nezināt, ko aiz tām dara dzīvokļa vientuļais iemītnieks, kurš sevi dēvē par Jautājuma zīmi (Dainis Grūbe), pat tad, ja par pasaules drīzo likteni viņš zina ko tādu, ko nezina neviens cits.

Toties Viktors (Lauris Subatnieks) šīm durvīm garām paiet nedrīkst. Viņa ikdienas darbs ir pārbaudīt elektrības skaitītāja rādījumus, lai gan pašam mājās viss jūk un brūk.

Ticis iekšā dzīvoklī, Viktors kļūst par Jautājuma zīmes ķīlnieku un līdzzinātāju, un viņam ir tieši viena stunda laika, lai kopā ar stipri savādo blokmājas donkihotu glābtu pasauli.”

Izrādi iecerēts rādīt Dailes teātra Vasaras dārzā, kur jau būvē jumtu. Un ja vien tiks atļauts spēlēt arī telpās, to darīs Kamerzāle.

Izrādes radošā komanda:

  • Režisors – Gundars Silakaktiņš
  • Izrādes mākslinieks – Aigars Ozoliņš
  • Mākslinieka asistente – Jurate Silakaktiņa
  • Mūzikas konsultante – Zane Dombrovska
  • Gaismu mākslinieks – Harijs Zālītis
  • Lomās – Dainis Grūbe, Lauris Subatnieks

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti