Bauskas Tautas teātris svin savu 60 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Bauskas Tautas teātris 26. oktobrī Bauskas Kultūras centrā rīko svinīgu pasākumu “Par mīlestību parunāsim”, kas veltīts teātra 60 gadu jubilejai. Pasākuma laikā tiks apskatīta teātra vēsture, izrādīti fragmenti no pēdējā laika izrādēm un, kā vēsta nosaukums, tiks runāts par mīlestību, paziņojumā medijiem informē teātra pārstāvji.

Bauskas Tautas teātris ir otrais vecākais Bauskas Kultūras centra amatiermākslas kolektīvs. Lai gan teātra aizsākumi meklējami jau senāk, laika atskaite uzsākta 1959. gadā, kad Bauskas dramatiskā kopa saņem Goda nosaukumu – Bauskas Muzikāli dramatiskais Tautas teātris.

"Kā kolektīvs laika gaitā viņi ir kļuvuši iemīļoti gan mājiniekiem Bauskā, gan citviet Latvijā. Kolektīvs vienmēr iedzīvinājis Bauskas Kultūras centra sienas un mūrus, pieskandinot tos ar smiekliem un piepildot ar savu radošo garu un pārdomu vērtajiem stāstiem," stāsta teātra pārstāvji. "Bauskas Tautas teātris var lepoties ar savu goda titulu un augstajiem sasniegumiem skatēs, kā arī ar nerimstošu enerģiju un apņēmību, kas jaušama regulāru un kvalitatīvu izrāžu iestudējumos.

Divdesmit divi režisori, kas kādā no teātra pastāvēšanas posmiem ir iestudējuši izrādes, teātra repertuāru padarījuši daudzveidīgu un interesantu, atklājot jaunus talantus un neparastas pieejas." 

Par šī brīža režisori Ināru Hegenbarti, kas kopā ar Bauskas Tautas teātri ir jau 45 gadus, reiz bijušais toreizējā Tautas nama direktors Jānis Matisons teicis: “Meitene ar spārniem un kājām pie zemes.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti