Barišņikova monoizrādes «Vēstule cilvēkam» biļešu cenas sasniedz 250 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Biļešu pārdošana uz leģendārā Mihaila Barišņikova monoizrādi "Vēstule cilvēkam" sāksies trešdien, 25.maijā, plkst. 10, vēsta "Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda" valdes priekšsēdētājs Andrejs Žagars. Dārgāko biļešu cenas sasniedz 250 eiro, liecina rīkotāju sniegtā informācija.

Uz izrādēm, kas notiks uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) skatuves 3., 4. un 7. augustā, biļetes maksās no 30 līdz 200 eiro, savukārt uz izrādēm 5.un 6.augustā - no 70 līdz 250 eiro.

Biļetes varēs iegādāties "Biļešu serviss" interneta vietnē, savukārt Krievijā biļetes būs nopērkamas vietnē "www.kassir.ru".

Jau vēstīts, ka izrāde, kuras pamatā ir izcilā baletdejotāja Vāclavu Ņižinski dienasgrāmatas un kura savu pirmizrādi piedzīvoja pērn Spoleto, Itālijā, šogad turpina pasaules turneju, kurā iekļauta arī Barišņikova dzimtā Latvija.

Monoizrādi “Vēstule cilvēkam” īpaši Barišņikovam radījis ikoniskais, avangarda teātra režisors Roberts Vilsons. Iestudējums balstīts uz Ņižinska autobiogrāfiskajiem tekstiem, kurus adaptējis Derils Pinknijs.

Savā slavas virsotnē Ņižinskis (1889.-1950.) tika atzīts par viens no izcilākajiem Rietumu kultūras baleta māksliniekiem. Ņižinskis bija arī slavenās Sergeja Djagiļeva Krievu baleta trupas dalībnieks un modernā baleta horeogrāfijas pamatlicējs. Viņa sākotnējie darbi ir “Fauna pēcpusdiena” un “Svētpavasaris”. Savā trešajā gadu desmitā Ņižinskis sāka jukt prātā, tādēļ viņa dienasgrāmatas, kas tapušas laikā no 1919.gada 19.janvāra līdz 4.martam, dokumentē un izgaismo jaunā vīrieša garīgās veselības sabrukumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti