Kultūras ziņas

Operu vadīs Zigmars Liepiņš

Kultūras ziņas

Kino "Citadele" 10 gadi!

Zināmi "Spēlmaņu nakts 2013" balvas par mūža ieguldījumu saņēmēji

Balvu «Spēlmaņu nakts 2013» par mūža ieguldījumu saņems Dēvica un Siliņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gada balva teātrī „Spēlmaņu nakts 2013" būs jau 20. gadskārtējā ceremonija. Iespējams, tieši šobrīd Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa publiski nosauc līdz šim noslēpumā turēto otras balvas par Mūža ieguldījumu teātra mākslā ieguvēja vārdu.

„Tā ir Valmieras Drāmas Teātra aktrise Ligita Dēvica. Milzīgs prieks par to. LTV skatītāji vairāk iepazinuši no seriāla „Likteņa līdumnieki"," norāda Latvijas Teātra darbinieku savienības vadītāja Daiga Šiliņa–Gaismiņa.

Ligitas Dēvicas skatuves draugi uzsver, - Nārbuļu saimnieces lomā aktrise atklājusi Latviešu sievietes būtību. Uz Valmieras drāmas teātra skatuves dēļiem Dēvica nospēlējusi teju 70 lomas, aktrises darbam veltot 50 savas dzīves gadus. Aktrise pateicas Teātra darbinieku savienībai par balvas piešķiršanu un atzīst, ka tas viņu ļoti pārsteidz. „Ja tā pavisam atklāti, liekas, ka tas ir mūža nobeigums. Tas ir pats mulsinošākais. Kā jau teicu, tas skan smagi un milzīgi ietilpīgi. Tāpēc es esmu kā no sliedēm izsista," norāda Dēvica.

Otra balva par mūža ieguldījumu piešķirta trimdas latvietim, aktierim un režisoram Laimonim Siliņam. Dzīvodams ASV, viņš savu profesionālo dzīvo veltījis paša dibinātajam „Sanfrancisko mazajam teātrim". Ap sevi pulcinājis latviešu izcelsmes aktierus ASV, iestudējis latviešu dramaturgu darbus un aicinājis Latvijas teātrus uzstāties ASV. „Es vispār nevaru iedomāties savu dzīvi bez teātra....tā ir mana dzīve," saka Siliņš.

Spēlmaņu nakts 2013. ceremonija notiks Dailes teātrī, tradicionāli 23. novembrī - režisora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti