Baltijas teātra festivāls atgriežas Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 10. līdz 20.oktobrim Latvijā norisināsies "Baltijas teātra festivāls 2014", kas katru gadu notiek kādā no Baltijas valstīm.

Šogad festivāls piedāvās ne vien Lietuvas un Igaunijas labākos oriģināldramaturģijas iestudējumus, bet arī plašu gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" nominēto izrāžu programmu, kā arī labākās pēdējās sezonās tapušās izrādes bērniem un jauniešiem.

Kā īpašais viesis festivālu noslēgs festivāla "Baltic House" producētā izrāde "Makbets", kuru veidojis Eiropas pēdējā laika viens no izcilākajiem režisoriem Luks Persevals.

Festivāls sāksies ar bērnu programmu, kas būs skatāma no 10. līdz 12.oktobrim. Programmu vērtēs arī īpaši izveidota bērnu žūrija, kas festivāla beigās pasniegs savu balvu viņuprāt labākajai bērnu izrādei.

No 13. līdz 16.oktobrim skatītājiem un ārzemju teātra kritiķiem tiks piedāvāta "Spēlmaņu nakts" nominēto izrāžu skate.

17., 18. un 19.oktobris būs tieši Baltijas teātra festivāla konkursa dienas, kurās Lietuva sevi pieteiks ar starptautisku atzinību ieguvušo izrādi "Have a Good Day!" (producents Operomānija) un Viļņas Leļļu teātris ar izrādi pieaugušajiem "Šai pasaulei neatbilstošs". Igauniju festivālā pārstāvēs slavenais "NO99" teātris ar izrādi "NO54 Trešdiena" un Andrī Lūpa "Katastrofa divos cēlienos "Dūja"" Marias Pētersones režijā. Savukārt Latvija konkursā piedalīsies ar Jaunā Rīgas teātra izrādi "Oņegins, Komentāri" un "Teātra TT" izrādi "Minga rēgi".

20.oktobrī plkst. 19 Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē būs skatāma izrāde "Makbets". Viljama Šekspīra visvairāk spēlētā luga režisora Luka Persevala versijā pārtapusi gotiskā balādē par pazaudēto dvēseli. Izrādē spēlē vadošie Sanktpēterburgas aktieri.

Lielākā daļa izrāžu notiks Rīgas teātros. Ar festivāla programmu var iepazīties teātra balvas "Spēlmaņu nakts" mājaslapā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti