Baltijas teātra festivālā pirmizrādi piedzīvos izrāde jauniešiem «Re:Atmoda»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kultūras telpā "3 māsas" 12. oktobrī plkst. 18 notiks Ditas Balčus teātra izrādes jauniešiem “Re:Atmoda” pirmizrāde, kas tapusi pēc Ligitas Lukstraupes lugas “Lāsteka” motīviem. “Lāsteka” ir viena no Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) un Latvijas Dramaturgu ģildes organizētā jauniešu lugu konkursa uzvarētājiem.

Izrādes darbība norisinās 90. gadu sākuma Rīgā, Atmodas laikā. Pilsētas centrā ir barikādes un ticis ieņemts Preses nams. Bet par visu svarīgāks ir kādas Rīgas daudzdzīvokļu mājas jumts, uz kura skan Viktora Coja mūzika un atmostas kāda pirmā mīlestība. “Re:Atmoda” ir stāsts par izvēlēm - gan tām, kuras izdara stāsta varoņi - jaunieši, gan tām, kuru priekšā ir tikko atjaunotā Latvijas valsts.

Izrādes režisore - Dita Balčus. Izrādē piedalās: Ance Muižniece, Pāvels Griškovs, Igors Šelegovskis, Ruta Vītiņa, Egija Silāre, Dainis Sumišķis.

Ditas Balčus teātris ir projektu teātris, kas rada nekomerciālus projektus, iesaistot profesionālus māksliniekus. Teātris režisores Ditas Balčus vadībā pastāv kopš 1990. gada, un tā repertuārā ir gan bērniem, gan pieaugušajiem iestudētas izrādes, kas līdz šim spēlētas neatkarīgajā teātrī „Kabata” un klubā "Artelis-gandrīz teātris".

Jau vēstīts, ka kultūras telpa "3 māsas" ir jauna vieta mākslai, mūzikai un teātrim Vecrīgā, kura tika atklāta 30. septembrī ar izrādi "Būt... Šekspīram".

Turpmāko šīs sezonas notikumu vidū kultūras telpā "3 māsas" paredzēta izrāde "Kauja četrās sienās", izrādes bērniem: "Kas par traku, tas par traku", "Pelnrušķīte", "Pepija Garzeķe", "Ziemassvētku sapnis" un citas. Savukārt muzikālo pasākumu vidū ir grupu "Sus Dungo", "Manta" un Kodek koncerti, kā arī Elizabetes Balčus autormūzikas vakars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti