Baltijas baleta festivāls uz Latviju vedīs Antonio Andrades flamenko aģentūras «Karmenu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls 2016. gada aprīlī uz Latviju atvedīs Antonio Andrades flamenko aģentūras (Spānija) izrādi "Karmena". Izrāde Manolo Marina horeogrāfijā ar Žorža Bizē mūziku ir īsts Andalūzijas flamenko, kas priecējis dejas cienītājus pasaules labākajos opernamos, koncertzālēs un festivālos.

“Pēc debijas Vācijas nacionālajā operā Berlīnē flamenko aģentūras "Karmena" ir guvusi lielu publikas un kritiķu atzinību visā pasaulē. Manolo Marins ir atzīts par labāko spāņu flamenko horeogrāfu un šī izrāde - par flamenko vēstnesi pasaulē," stāsta Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris.

Flamenko aģentūra piedāvā izrādi, kas ietver džeza, arābu mūzikas, salsas un flamenko elementus, apvienojot tajā gan tradicionālo, gan radot jaunu flamenko garu. 

“Man ir liels prieks, ka Spānijas mākslinieki ir atsaukušies Baltijas baleta festivāla aicinājumam un mūsu skatītājiem pavasarī būs iespējams vērot šo krāsaino, ļoti spānisko un ugunīgo izrādi. Es ieteiktu "Karmenu" jau tagad savos kalendāros atzīmēt kā šī pavasara dejas notikumu numur viens,” iesaka Lita Beiris.

Vienīgo izrādi Rīgā būs iespējams vērot 12. aprīlī, un tā notiks Kongresu namā. 13. aprīlī Baltijas baleta festivāls izrādi piedāvās dejas cienītājiem Venstpilī (teātra namā "Jūras vārti"), 15. aprīlī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", bet 16. aprīlī Vidzemes koncertzālē "Cēsīs". Savukārt 14. aprīlī Rīgā paredzētas flamenko meistarklases.

Turpinot festivāla tradīcijas, arī 21. starptautiskā Baltijas baleta festivāla programma ietvers dažādas mākslas formas un izpildījumus - skatītājiem visā Latvijā tiks piedāvātas dejas izrādes, koncerti, vizuālās mākslas izstādes, kino seansi un meistarklases.

21. starptautiskais Baltijas baleta festivāls "No klasiskas līdz avangardam" norisināsies no 7. aprīļa līdz 7. maijam. Festivāla norises vietas: Rīga – Latvijas Nacionālā opera, Kongresu nams; Preiļi – Preiļu novada Kultūras centrs; Rēzekne - Latgales vēstniecība "Gors"; Ventspils - Ventspils teātra nams "Jūras vārti"; Cēsis – Vidzemes koncertzāle "Cēsis"; Valmiera – Valmieras kultūras centrs, Liepāja - koncertzāle "Lielais dzintars".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti