Baltijas baleta festivālā šogad: baroka un hiphopa sintēze, laikmetīgi un multimediāli pārsteigumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

25. starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kas norisināsies no 6. marta līdz 26. aprīlim, Latvijā pulcēs māksliniekus no Baltijas valstīm, trupas un vadošos solistus no Vācijas ASV, Francijas, Somijas un Kubas, piedāvās gan baleta klasikas darbus, gan modernā baleta pārsteigumus dažādās Latvijas pilsētās un vietās – tostarp dzelzceļa stacijā, medijus informē organizatori.

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla jubilejas gadā programmu papildinās arī dažādas dejas meistarklases, foto un mākslas izstādes un dokumentālais kino. 

Festivāls tiks atklāts 6. martā ar neparastu koncertu, kas jau tradicionāli notiks Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Pasākuma vieta ir izvēlēta, lai uzrunātu pēc iespējas plašāku publiku, ļaujot uz mirkli aizmirst ikdienas steigu.

Savukārt Francijas kompānijas “Theatre de Suresnes Jean Vilar” izrādē "Finding now" skatītāji atklās, kā baleta izrādē iespējams savienot hiphopa deju un baroka mūziku. Tā būs skatāma Rīgā 5. aprīlī un Preiļos 7. aprīlī. 2018. gadā šovs ieguvis franču kultūras žurnālistu ''Grand Prize'' kategorijā "Deja".

Festivālā gaidāma arī ASV laikmetīgās baleta trupas “Complexions” uzstāšanās. Grandiozs šovs "Star dust" – 21. aprīlī Ventspilī, 23. aprīlī Rīgā un 26. aprīlī Rēzeknē. Izrāde "Star dust" ir cieņas apliecinājums leģendārajam britu rokmūziķim Deividam Bovijam (David Bowie). To veidojis ASV horeogrāfijas zvaigzne Dvaits Rodens (Dwight Rhoden).

Šā gada festivāla jaunums ir kubiešu-austriešu horeogrāfa, dejotāja, mūziķa, režisora, mākslinieka un pedagoga Giljermo Luisa Horta Betankorta (Guillermo Luis Horta Betancourt) viesošanās Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, kur viņš skolas audzēkņiem vadīs meistarklases un to noslēgumā taps jauna multimediāla performance – "Betancourt solo" – uzvedums, kurā satiksies dažādas Latvijas baleta paaudzes, dažādas deju skolas un valstu kultūras.

Par festivāla kulmināciju jau ierasti kļūst galā koncerts – šogad 16. martā Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB).

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris ir gandarīta: "Galā koncerts arī šajā reizē saglabā tradīciju, ietverot programmā gan klasiskās baleta skolas, gan modernā baleta novitātes. Aicinātie mākslinieki ir nacionālo baletu un deju kompāniju vadošie solisti, kā arī Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņi.” 

Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties 25. starptautiskā Baltijas baleta festivāla mājaslapā www.ballet-festival.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti