Baltijas baleta festivāla atklāšana Dzelzceļa stacijā - jauno horeogrāfu pārziņā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Centrālā dzelzceļa stacija Rīgā 2.aprīļa vakarā atkal uz brīdi pārvērtīsies par dejas skatuvi - jau tradicionāli stacijas Piepilsētas zālē tiks atklāts 20. Baltijas baleta festivāls, šoreiz - ar jauno horeogrāfu dalību.

Ar koncertu šādā netradicionālā vidē Baltijas baleta festivāla rīkotāju mērķis ir ļaut arī nejaušiem garāmgājējiem kļūt par mākslas projekta lieciniekiem un uzrunāt arī tos, kuri ikdienā kultūras pasākumus neapmeklē.

Iepriekšējos gados stacijas ēkā uzstājušies gan orķestri, gan baleta, rokenrola, stepa un citu stilu dejotāji, bet šogad džeza noskaņās uzstāsies Latvijas Mūzikas akadēmijas jaunie mākslinieki. Programmu papildinās mūsdienu ielu deju priekšnesumi no "Ghetto Dance Academy".

"Būs "Laiks džezam". Mūzikas akadēmija - mūziķi, džezbends un dejotāji, jaunie horeogrāfi. Būs aizraujošs ekskurss, varēs uzzināt daudz ko jaunu par šiem horeogrāfiem, kuri drīz vien "aizlaidīsies" no mūzikas akadēmijas un vai nu kaut kur pasaulē veidos savus darbus, vai šeit uz vietas. Tas būs liels pārsteigums mums pašiem. Būs arī džeza dziedātāji," stāsta stāsta Baltijas baleta festivāla rīkotāja Lita Beiris.

Kā vēstīts, līdz aprīļa nogalei Rīgā un reģionos norisinās Starptautiskais Baltijas baleta festivāls. Tas piedāvās pasaules klases dejotāju, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgu skatījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti