Baleta zvaigzne Karloss Akosta atgriežas dzimtajā Kubā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Spožais Lielbritānijas Karaliskā baleta solists, kubietis Karloss Akosta devies tā sauktajā baletdejotāju pensijā un atgriezies dzimtenē, lai tur palīdzētu tapt nākamajiem kubiešu dejas virtuoziem. Viņa jaundibinātajā dejas skolā jauniešiem māca gan moderno deju, gan klasisko baletu. Viņa darba metodes ātri gūst atzinību un slavu visā pasaulē.

42 gadus vecais Karloss Akosta bija viens no 11 bērniem nabadzīgā ģimenē. Mācījies Kubas Nacionālajā baletā, mērķtiecīgi kāpjot pa karjeras kāpnēm, tās  virsotni sasniedza Lielbritānijas Karaliskajā operas un baleta namā.

Sasniedzis baletdejotāju pensijas vecumu, viņš atgriezies dzimtenē, nodibinājis savu starptautisko dejas fondu un skolu. Jaunajiem kubiešu dejotājiem tur māca vienlaikus gan klasisko baletu, gan moderno deju, tā veidojot jaunu dejotāju paaudzi, kas ērti jūtas abos atšķirīgajos žanros.

"Manuprāt, Akostas skolai ir tālejoša nākotne, jo šeit sajaucas klasiskā deja ar moderno. Dejotāji kļūst par virtuoziem abos virzienos. Tie, kas mācās šeit, tiek saukti vienkārši par Akostas dejotājiem, un tas jau pirmajā skolas pastāvēšanas gadā kļuvis par spēcīgu zīmolu dejas pasaulē," saka dejotāja Elirejina Hernandeza.

Reaģējot uz Amerikas prezidenta Baraka Obamas vizīti Kubā, kubiešu baleta zvaigzne izsaka pārliecību, ka kultūra ir viens no satuvinošākajiem un spilgtākajiem sadarbības veidiem starp pasaules valstīm.

"Jau gadu desmitiem runāts par to, kā abām kaimiņvalstīm kļūt draudzīgākām. Manuprāt, šī tikšanās radīs daudz jaunu sadarbības iespēju tieši kultūras jomā. Tas būs ieguvumus ne tikai pašiem māksliniekam, bet arī kultūras cienītājiem gan Kubā, gan ASV," norāda Karloss Akosta.

Pirmais Karlosa Akostas starptautiskā dejas fonda jeb skolas lielkoncerts gaidāms aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti