Baleta vakarā «Iespējams…» jauno horeogrāfu un dejotāju sniegums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

19. maijā Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē jau septīto reizi notiks klasiskā un laikmetīgā baleta vakars “Iespējams…”, kur savus darbus raādīs jaunie horeogrāfi un dejotāji.

 Skatītājiem būs iespējams iepazīt jaunus horeogrāfiskus darbus, ko veidojuši Sabīne Guravska, Viktorija Jansone, Milana Komarova, Antons Freimans, Raimonds Martinovs un Aleksandrs Osadčijs. Fragmentus no klasiskajiem baletiem dejos vairāki Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki. “Iespējams…” piedalīsies gandrīz visi Latvijas Nacionālā baleta solisti un mākslinieki.

“Iespējams…” turpina 2011. gadā veiksmīgi aizsākto meistardarbnīcu tradīciju. Šogad tas ir veltīts Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas katedras 40. jubilejai, jo visi jaunie horeogrāfi ir šīs katedras absolventi vai studenti.

 “Man ir prieks, ka šo gadu laikā “Iespējams…” kļuvis par noturīgu tradīciju. Šis radošais vakars bijis impulss jauno horeogrāfu ienākšanai Latvijas Nacionālā baleta repertuārā – šādi tapušas izrādes “Neiepazītās teritorijas” un “Bolero…” pirmā daļa “Izstādes gleznas”. Šobrīd jau padomā ir nākamie darbi, ar ko jaunie horeogrāfi papildinās mūsu repertuāru,” saka Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti