Kultūras ziņas

Mācītājs iesvēta Dinas Ābeles izstādi "Dieva dārza čuksti"

Kultūras ziņas

Komponistam Kristapam Krievkalnam -- 40

Jauno horeogrāfu iespējas LNO

Baleta trupa ar vakaru «Iespējams IV» beidz sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

21. maijā Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē ar ikgadējo klasiskā un laikmetīgā baleta vakaru „Iespējams... IV” sezonu noslēgs Latvijas Nacionālais balets. Programmā būs jauno horeogrāfu, Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas katedras studentu un absolventu darbi.

„Iespējams IV” programma būs ļoti daudzveidīga – tajā iekļauti jauno horeogrāfu Aleksandras Astreinas, Kristīnes Neikšinas, Antona Freimana, Raimonda Martinova, Milanas Komarovas, Jevgeņijas Trautmanes, Karinas Taranovas, Annas Russkes, Kristapa Jaunžeikara, Donata Rudzīša u.c. darbi. Starp tiem ir gan solo numuri, dueti un trio, gan apjomīgi iestudējumi, kuros iesaistīti daudzi dejotāji. Tāds ir arī Raimonda Martinova diplomdarbs „Kāda mākslinieka mūžs”, kam atvēlēta baleta vakara otrā daļa.  Tāpat jau tradicionāli baleta māksliniekiem būs dota iespēja parādīt sevi klasiskā baleta sapņu lomās – redzēsim fragmentus no baletiem „Gulbju ezers”, „Dons Kihots”, „Žizele” un „Spartaks”.

„Viena lieta ir iegūt izglītību, pavisam cita – īstenot savas idejas uz skatuves. Mūsu tradicionālais klasiskā un laikmetīgā baleta vakars šo iespēju sniedz.  Daži darbi, kas iepriekšējos trīs gados izrādīti „Iespējams...”, pēc tam ar panākumiem dejoti uz citām skatuvēm. Nākamajā sezonā horeogrāfes Elza Leimane-Martinova, Milana Komarova un Jevgeņija Trautmane jau veidos baleta viencēlienu izrādi LNO Jaunajā zālē, un šis iestudējums jau būs solis tuvāk iestudējumiem uz Lielās skatuves. Mūsu baleta mākslinieki „Iespējams...”  gatavojas ar lielu aizrautību – ir vērts redzēt, kā visi iesaistītie raujas pierakstīties uz brīvo laiku mēģinājumu zālē,”  priecājas Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Skatītāji ir laipni aicināti apmeklēt arī šīs sezonas pēdējo baleta izrādi „Trīs tikšanās” 18.maijā, kur latviešu komponistu Pētera Vaska, Georga Pelēča un Riharda Dubras darbus interpretē dažādu nacionalitāšu laikmetīgā baleta meistari.

Biļetes var iegādāties Latvijas Nacionālās operas un „Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti