Baleta festivāla laikā rādīs «Dejas veltījumu futbola mākslai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

18. Starptautisko Baltijas baleta festivālu Valmieras Kultūras centrā 21.aprīlī pulksten 18.00 iezīmēs norvēģu mākslinieka Jo Stromgrena (Jo Strømgren) kompānijas laikmetīgās dejas izrāde „Dejas veltījums futbola mākslai” (A Dance Tribute to the Art Football). Izrāde būs skatāma divās pilsētās – Valmierā un Rēzeknē.

Dejas priekšnesums ir kā konflikts starp pasaulē populārāko sporta veidu – futbolu un daiļrunīgu mākslas žanru – baletu, tāpēc tas būs aizraujošs piedzīvojums ne tikai dejas cienītājiem, bet arī futbola faniem. Komisku, sarežģītu un trauslu kustību apkopojums sniedz iespēju saskatīt kopīgo un atšķirīgo starp klasisku, jūtīgu deju un spēcīgu, brutālu sporta veidu. Aiz lēnām kustībām un noslēpumainiem rituāliem slēpjas izsmalcināts vēstījums par globālu apsēstību.

Priekšnesuma pirmizrāde notika 1997. gadā, kļūstot par pirmo šāda tipa baleta izrādi. Neilgi pēc tam tā tika slēgta, jo līdzīgi uzvedumi – „futbols uz skatuves” parādījās arvien biežāk. 12 gadus vēlāk – kopš 2009.gada, atsaucoties auditorijas pieprasījumam, izrādes veidotāji izlēma atsākt priekšnesuma demonstrēšanu.

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls „No klasiskas līdz avangardam” norisināsies no 19. aprīļa līdz 1. maijam. Festivāls ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas pāris nedēļu garumā skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo skatījumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti